Олів'є, шуба, крабовий та інші традиційні салати з майонезом або сметаною не можна довго зберігати після приготування
Стандартне новорічне меню взагалі не дуже безпечне для травлення, вважають фахівціь.
Традиційні для новорічного столу салати з майонезом або сметаною не можна довго зберігати після приготування, а надлишки краще викинути.
Найбільш небезпечні салати – ті, що заправлені майонезом і сметаною, рибні страви, а також солодощі, які виготовлено з великою кількістю кремів і яєць.
Якщо ви все ж не уявляєте Нового року без олів'є та шуби, запечіть овочі у фользі, а потім наріжте і зберігайте їх у холодильнику окремо від білковмісних продуктів у контейнерах. Змішувати і заправляти їх потрібно безпосередньо перед вживанням, - радять дієтологи.
Крім того, після заправки салат олів'є не можна зберігати більше, ніж чотири години.
Але без заправки він може протриматися до 40 годин. Щоправда, за умови, що в ньому не буде огірків і цибулі. Ці інгредієнти додають при заправці.
Надлишки готового салату краще викинути.
А ось залишки холодцю експерти рекомендують заморозити. Тоді він ще «проживе» 1-2 місяці в морозилці й навіть може стати смачною основою для супу чи борщу.