Склянка здоров’я

850 0

Ми у соцмережах:

Склянка здоров’я

Ряжанку готують з топленого молока з додаванням ацидофільних паличок і термофільних молочних стрептококів. Завдяки кисломолочним бактеріям вона нормалізує роботу органів шлунково-кишкового тракту і нирок, а також мікрофлору кишечнику, не дає розмножуватися гнильним бактеріям і підвищує імунну систему.

Перевага ряжанки — це високий вміст кальцію і фосфору. Одна склянка ряжанки забезпечує майже 25% добової норми кальцію і 20% фосфору. Ряжанка легко засвоюється організмом. А білок, що міститься в ній, розщеплюється швидше, ніж білок, що міститься в молоці та кефірі. При регулярному вживанні ряжанки покращується апетит, робота нирок та шлунково-кишкового тракту.

Ряжанка сприяє виділенню жовчі, за рахунок чого стимулюється апетит. Пити її рекомендується при підвищеному тиску, атеросклерозі, мігрені. Випити трохи ряжанки варто в разі переїдання — через якийсь час в організмі відчується легкість.

Рекомендується пити ряжанку на ніч — в ній міститься багато поживних речовин, що дозволить зберегти відчуття ситості до ранку.

У літню пору ряжанка допомагає впоратись зі спрагою не гірше, ніж холодні напої, а заразом і позбавить від відчуття голоду.

Ряжанку не рекомендується вживати разом з продуктами, які містять велику кількість білка (м’ясом, рибою, яйцями). Набагато краще вона поєднується з фруктами та ягодами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також