Слива — смачний детокс-продукт

1497 0

Ми у соцмережах:

Слива — смачний детокс-продукт

Цей популярний літній фрукт — один з найкращих детокс-продуктів. Головні корисні властивості сливи в тому, що вона виводить з організму шлаки, різні токсини і канцерогени.

Така властивість забезпечується завдяки вмісту в складі сливи пектинів. Вони покращують стан крові, підтримують баланс в обміні речовин і навіть відновлюють роботу органів шлунково-кишкового тракту. І при цьому дуже низькокалорійні.

Серед основних позитивних властивостей сливи:

Розріджує кров, завдяки чому значно знижується ризик утворення тромбів. Також регулярне споживання слив надає профілактичний ефект на судини і серце.

Поліпшується міцність судин, також підвищується їхня еластичність. Така властивість прискорює кровообіг і нормалізує кров’яний тиск.

Поліпшується зір. Багато фахівців рекомендують споживати сливи при кон’юнктивіті. Звичайно, якщо мова йде про запущені стадії, особливої користі вже не буде, але як профілактика фрукт підходить ідеально.

Слива зміцнює імунітет і сприяє швидкому загоєнню ран, а також слизових і кишечнику.

Знижує тиск. Перші результати від застосування сливи гіпертоніки помітять вже через тиждень.

Відновлює печінку, оскільки активні компоненти цього фрукта виводять шкідливі токсини, які завдають значної шкоди.

Слива має профілактичні властивості, спрямовані на запобігання раку молочної залози.

Виявляється, існують чіткі правила споживання сливи, які не варто порушувати, щоб мати від цього фрукта максимум користі:

— можна споживати тільки стиглі й м’які плоди. Якщо слива залишає оскому на зубах або явно зелена, то такий плід принесе більше шкоди, ніж користі;

— сливу потрібно їсти тільки в сезон;

— не можна їсти більше п’яти плодів в один день. Надмірне споживання може викликати перевантаження шлунково-кишкового тракту;

— і найголовніше — сливи не можна їсти на голодний шлунок. Ідеально споживати їх через годину після прийому їжі.

Читайте також: Антитромботичний фрукт


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також