«Слуга народу» подав заяву в поліцію на волонтерку, яку висадили з автобуса через російський фільм

1985 0

Ми у соцмережах:

«Слуга народу» подав заяву в поліцію на волонтерку, яку висадили з автобуса через російський фільм

Народний депутат від «Слуги народу» Євгеній Брагар подав заяву у поліцію на волонтерку Анастасію Конфедерат, яка разом із госпітальєркою Яриною Чорногуз вимагала у водія автобуса «Львів-Запоріжжя» вимкнути російськомовний серіал. Нагадаємо, після звернення до водія та пасажирів дівчата попросили зупинити автобус та вийшли посеред траси на Рівненщині.

- Подав заяву щодо скоєння злочину, передбаченого статтею 161 Кримінального Кодексу. Заяву подано щодо висловлювань Настьонко Конфедерат про те, що російська мова не повинна лунати в Україні. Дане висловлювання є дискримінацією за мовною ознакою. Не має жодного значення, яку саме мову дискримінують. За умови дискримінації української чи будь-якої іншої мови реакція була б така сама. Ксенофобії та дискримінації не місце в Україні. Україна - це спільний дім для всіх її громадян без огляду на мову спілкування, віросповідання чи національне походження. Так було, так є і так буде завжди! - написав Брагар.

Нагадаємо, раніше нардеп виступив із публічною заявою про підтримку водіїв автобуса. Окрім цього він подав звернення до компанії-перевізника про те, щоб «проти водіїв припинили утиски» та не звільняли їх.

Конфлікт із водієм автобуса «Львів-Запоріжжя» у волонтерок Ярини Чорногуз та Анастасії Конфедерат стався 27 січня, коли вони повертались з Луцька до Києва з похорон хлопця Ярини Миколи Сорочука, який був вбитий у зоні ООС. Дівчата попросили вимкнути російськомовний серіал, однак, їм відмовили. Після відмови водіїв та пасажирів вони були змушені вийти з автобуса.

Після чого дівчата дістались до Рівного автостопом, а звідти - до Києва.

На автостанції у Києві на водія чекали активісти, утім, як стало відомо, він вирішив поїхати в об’їзд автостанції.

У компанії-перевізнику попросили вибачення за цей інцидент. Також там повідомили, що на час службового розслідування водіїв відсторонили від роботи та приготували наказ про їх звільнення. 

Читайте також: Відмовився вимикати російське кіно: чи звільнять водія автобуса, який висадив волонтерок посеред траси

«Слуга народу» заступився за водіїв, що висадили активісток на Рівненщині, Зінкевич відреагувала

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також