Смертельна ДТП в Ясногірці: суд не пом'якшив покарання нетверезому водію БМВ

1363 0

Ми у соцмережах:

Смертельна ДТП в Ясногірці: суд не пом'якшив  покарання нетверезому водію БМВ

Збіг трагічних обставин призвів до загибелі 27-річного мотоцикліста з села Ясногірка, що на Сарненщині, та 5-ти років ув’язнення для 25-річного Олександра Кравчука, винуватця смертельної автопригоди. Захисник обвинуваченого у Рівненському апеляційному суді просив змінити вирок місцевого суду та призначити його підзахисному покарання із застосуванням статті 75-ї Кримінального кодексу України, звільнивши Олександра Кравчука від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком на 3 роки.

Зіткнення автомобіля «БМВ», яким керував місцевий мешканець с.Ясногірка Олександр Кравчук, та мотоцикла «Viper» під керуванням 27-річного односельця, сталося торік 23 червня.  Уже пізніше з’ясувалося, що винуватець смертельної автопригоди перед тим, як сісти за кермо, вживав алкогольні напої та майже вдвічі перевищив допустиму швидкість, внаслідок чого виїхав на смугу зустрічного руху де й відбулося лобове зіткнення з мотоциклістом, який від отриманих травм помер на місці події.

17 жовтня 2019 року Сарненський районний суд проголосив вирок у цьому кримінальному провадженні, визнавши Олександра Кравчука . винуватим у порушеннф правил безпеки дорожнього руху, що  спричинили смерть потерпілого, ) та призначив покарання — 5 років позбавлення волі.

Рівненський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу на вирок місцевого суду, що надійшла від захисника обвинуваченого, у якій ішлося про зміну вироку в частині призначеного покарання. Захисник переконував суд, що його підзахисний — був товаришем покійного, щиро розкаявся у вчиненому, а його наміри відшкодувати рідним загиблого моральні та матеріальні збитки не знайшли відгуку, бо потерпіла сторона відмовилася від будь-якої компенсації. Акцентував увагу колегії суддів на тому, що його підзахисний позитивно характеризується за місцем проживання.

Цю тезу спростував прокурор, який повідомив суду, що Олександр Кравчук 2016 році вже притягувався до кримінальної відповідальності за обвинуваченням у нанесенні умисного тяжкого тілесного ушкодження.  Місцевий суд призначив йому покарання - 5 років позбавлення волі,  звільнивши Олександра  від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком на 3 роки. Тому вважає вирок Сарненського районного суду обґрунтованим і законним, а призначене покарання — справедливим, підстав для задоволення апеляційної скарги не вбачає.

Думку прокурора підтримала мати загиблого, яка визнана потерпілою стороною, та її представник, котрий наголосив, що злочин вчинений у стані алкогольного сп’яніння, обвинувачений більш ніж у два рази перевищив допустиму у населеному пункті швидкість, що й призвело до трагічної загибелі молодого чоловіка.

Рівненський апеляційний суд вирок суду першої інстанції залишив без змін, апеляційну скаргу захисника обвинуваченого — без задоволення, повідомила РВ пресслужба Рівненського апеляційного суду.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також