Снайпери убили в Києві п`ятьох рівнян

13961 0

Ми у соцмережах:

Снайпери убили в Києві п`ятьох рівнян

Серед кількох десятків убитих у четвер снайперами у Києві є троє рівнян — колишній працівник Рівнеобводоканалу 53-річний Георгій Арутюнян, 27-річний театральний режисер Олександр Храпаченко, 42-річний Валентин Опанасюк, в сім'ї якого сиротами залишились четверо дітей. Всі троє загинули від поранень у голови та шиї. Між тим, як стверджує Ярослав Гранітний, очільник обласної УНА-УНСО, відомо про ще двоє загиблих рівнян: "Вони належали до нашої Волинської сотні. Імен поки що не знаю". Але є інформація, що один із загиблих — рівненський пенсіонер.

  Дивіться також:

Першим загинув 53-річний вірменин Георгій Арутюнян. У Рівне він переїхав кілька років тому із Грузії, де в чоловіка залишилися діти. Тут чоловік працював на водоканалі, згодом звільнився і перебивався підробітками. Одружився на рівнянці, яка мала дочку. Три роки тому у них народився син, проте дружина більше року, як померла. Прийомна дочка всиновила малюка та жила на окремій квартирі. Георгій мешкав сам, допомагаючи дітям.

Вірменин був активним прихильником “Свободи”. Він постійно брав участь у різних акціях, організованих партією. На фото — Георгій Арутюнян (в центрі) на марші УПА в Києві цієї осені. На Майдані був давно. Вчора зранку він йшов поблизу стели на Майдані Незалежності зі “свободівцем” із Дубна. Чоловіки розмовляли, коли раптом дубенчанин побачив, як Георгій падає. Куля снайпера увійшла через шию і вилетіла крізь плече. Чоловік з Дубна на плечах дотягнув Георгія до медиків, проте вірменин вже був мертвий. - Приходила вчора до нас його прийомна дочка, — розповідає свободівець Олександр Гомон. - Згодом Олексію Бучинському з Туреччини телефонувала рідна дочка Георгія. Вона не знала ще, що її батько таки мертвий. Можливо, їй вдасться встигнути на похорон... Ми організуємо поховання Георгія.

27-річний рівнянин Олександр Храпаченко був театральним режисером. Хлопець встиг навіть зняти один фільм. Про нього відгукуються, як про життєрадісну людину. Олександр був туристом, займався скелелазінням, любив подорожувати. Помер Олександр Храпаченко також вчора зранку. Куля влучила йому в око. Родину загиблого добре знає депутат міської ради Олександр Нестерук. У "Фейсбуці" з’явилася сторінка пам’яті Сашка Храпаченка.

У Валентина Опанасюка, якому куля також попала в голову, залишилося четверо дітей. Чоловікові було 42 роки. Його дружині, яка вчора прийшла до рівненської “Свободи”, аби дізнатися, що з її чоловіком, навіть боялися сказати, що він мертвий. — Коли ми її побачили, злякалися, що вона не витримає такого удару, — розповідає Олександр Гомон. Зараз у Києві перебуває “свободівець” Андрій Бортнік, який разом з іншими активістами має переправити тіла загиблих у Рівне. — Якщо не буде катафалків, ми організовуватимемо перевезення власними автомобілями, — зазначив пан Андрій. — У морзі на Оранжерейній — 27 мертвих з Майдану. На розтин одного йде дві-три години. Працює там три експерти, тому навіть не знаю, чи вдасться рівнян вивезти сьогодні. Ми координуємо з активістами “Євромайдану SOS”, які чергують в морзі і повідомлять, коли можна забрати тіла. Вони також координують з родичами загиблих. До слова, прокуратура пішла назустріч і спростила процедуру видачі тіл. Зараз же ми їздимо лікарнями Києва і шукаємо поранених рівнян, травми яких дозволяють переправити їх до Рівного.

Вчора на вечірньому Віче рівняни молилися за померлих у Києві. Біля наметового містечка поставили фото загиблих. Під ними — квіти та свічки. Громадський активіст Святослав Клічук висловив ідею, що у місті повинні іменами тих рівнян, які загинули на Майдані, назвати вулиці. Окрім того, зазначив Клічук, одна з центральних вулиць міста — можливо, проспект Миру чи вулиця Кавказька — мають носити назву Героїв Майдану. Пан Святослав зазначив, що вулиця з такою назвою має бути ближче до ОДА, аби постійно нагадувала чиновникам про їх обов'язки. Окрім того, Святослав Клічук зазначив, що міська влада має взяти на себе похорони рівненських активістів, які загинули у Києві. tag:майдан tag:рівне на майдані


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також