Совість Олександра Данильчука прокинулась ненадовго

8764 0

Ми у соцмережах:

Совість Олександра Данильчука прокинулась ненадовго

У травні цього року депутат обласної ради Олександр Данильчук подав заяву про добровільне складання своїх депутатських повноважень. Зробив він це після того, як усю країну облетіло відео, на якому п’яний Данильчук «качає права» після того, як його відносно молода і теж нетвереза супутниця скоїла у Рівному дорожньо-транспортну пригоду. Нетверезі розваги депутата під час війни не на жарт обурили народ, тому Данильчук вирішив публічно заявити про складання депутатських повноважень. Це був справді гідний вчинок людини, що усвідомила свою провину. Ми навіть припустили тоді, що в Олександра Данильчука нарешті прокинулась совість, яка перед цим мирно спала у надрах його широкої натури.

Тепер виходить, що ми занадто рано повірили у наявність отої самої совісті. Все почалося з автомобіля Данильчука, на якому було скоєно оту знамениту ДТП. Машину цю конфіскували на потреби ЗСУ, а потім, як кажуть, Данильчук нібито тихо отримав за неї цілком законну компенсацію з бюджету, яка була щонайменше вдвічі більшою за реальну ринкову ціну згаданого авто.

Тепер справа дійшла до депутатства. Із помпою «склавши депутатські повноваження», Олександр Данильчук продовжує депутатствувати ніби нічого й не було. Бо формально він ще депутат — його заяву, написану в травні, ще не розглянула сесія. А як же усвідомлення своєї вини? А як же совість? Напевно, знову заснула...

Микола НЕСЕНЮК.

Коментарі

Сергій Кондрачук, голова Рівненської облради:

— До обласної ради ще у травні надійшла заява від Олександра Данильчука про складання його депутатських повноважень. Цю заяву включено у порядок денний майбутньої сесії обласної ради. Це питання уже розглянули дві постійні депутатські комісії. Якщо на сесії за цю заяву проголосує 33 і більше депутатів, то він складе свої депутатські повноваження. Якщо голосів не вистачить, то Данильчук залишиться депутатом. Хоч, як ми бачимо, він веде активне політичне життя.

Олександр Данильчук, депутат обласної ради:

— Я подав заяву на складання своїх депутатських повноважень. Самостійно відкликати її не планую, бо я дав слово, що подам таку заяву. Стосовно дій моїх виборців, то мені про це нічого не відомо. Однак усім відомо, що люди мене підтримують. Тому я й став депутатом. Стосовно мого підпису про відсторонення голови Кондрачука, то я маю на це право, бо я ще не склав повноваження.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також