Спершу сходи біля театру, потім — сцена

894 0

Ми у соцмережах:

Спершу сходи біля театру, потім — сцена

На Театральній площі почали ремонтувати напіврозвалені сходи, якими рівняни звикли підніматися до обласного драмтеатру з боку готелю «Україна». Робітники знімають старий граніт до самої бетонної основи. Втім, не варто боятися за свої ноги — як запевняють у театрі, навіть в такому вигляді сходи будуть більш безпечними, ніж були досі. А вже навесні стануть ще й гарними.

Володимир Петрів, директор Рівненського облмуздрамтеатру:

— Гранітні плити на сходи кластимуть уже навесні, коли зійде сніг. Адже взимку такі роботи не можуть виконуватися через погодні умови. Планується, що в роботу піде і новий матеріал, і частина старого, що в хорошому стані — навіщо ж марнувати ресурси? З обласного бюджету на реконструкцію сходів надійде понад 980 тис. грн. Впевнений, що кінцевий результат вийде хороший.

У самому приміщенні театру так само багато потрібно зробити. Але розуміємо, що коштів на все треба чимало і що ми не можемо випрошувати гроші з обласного бюджету, коли є нагальна потреба в інших галузях — насамперед в медицині. Дякуємо і за те, що нам уже виділили. Звісно, плани є.

Наступним кроком хотілося би замінити планшет — тобто підлогу сцени в головному залі. Адже стара підлога має вибоїни, на ній стає складніше кріпити декорації для вистав. Так само і артистам під час танцю дуже важливо мати надійну опору під ногами. А ще хотілося б оновити освітлення, що теж коштує недешево. Наприклад, вартість одного світильника може сягати тисячі євро. Так що поки розберемося зі сходами, надамо їм гарного вигляду, а далі будемо дивитися по ситуації.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також