Стасюк сидітиме у колонії за жорстоке вбивство власника пилорами

1758 0

Ми у соцмережах:

Стасюк сидітиме у колонії за жорстоке вбивство власника пилорами

За жорстоке вбивство приватного підприємця Віктора Лозяна суд призначив Дмитрові Стасюку покарання у вигляді позбавлення волі на 15 років із конфіскацією майна. Його 34-річному спільникові Роману Наулку, який не тільки допомагав вивезти тіло вбитого, а й приховував звірства свого 27-річного товариша, суд призначив 5 років позбавлення волі.

По-звірячому розправився із власником пилорами, розташованої у селі Сновидовичі колишнього Рокитнівського району. Трапилось це увечері 22 травня 2019 року на території самої пилорами. Дмитро Стасюк напав на підприємця та почав бити дерев’яним брусом по голові, грудній клітці й інших частинах тіла. Коли чоловік ще був живим, нападник залив йому в рот бензин, що призвело до особливих передсмертних фізичних страждань потерпілого.

Дмитро Стасюк забрав з гаманця покійного 900 гривень та на автомобілі підприємця «Volksvagen Toureg» поїхав до знайомого Романа Наулка, який у той вечір, як і вбивця, перебував у стані алкогольного сп’яніння, аби той допоміг приховати тіло.

Чоловіки завезли покійника аж на Житомирщину та залишили в лісі неподалік села Кам’янка Олевського району. Транспортний засіб спільники покинули в Коростені Житомирської області, а вже 24 травня обох підозрюваних у вчиненні низки тяжких та особливо тяжких злочинів затримали працівники поліції й повідомили про підозру.

21 грудня 2021 року Кузнецовський міський суд проголосив вирок: 15 років позбавлення волі Дмитру Стасюку із конфіскацією майна та виплатою потерпілій 2 мільйонів гривень у рахунок відшкодування моральної шкоди й 900 гривень — матеріальної шкоди, та 5 років в’язниці — Романові Наулку.

Не погодившись із таким рішенням суду, до Рівненського апеляційного суду надійшло кілька апеляційних скарг, повідомила РВ Олена Кузменко, речниця суду. Потерпілі у справі та прокурор просили вирок суду в частині призначеного Дмитру Стасюку покарання скасувати, ухваливши новий вирок, яким призначити обвинуваченому покарання - довічне  позбавлення волі із конфіскацією всього належного йому майна.

Захисниця Романа Наулка також просила вирок суду першої інстанції скасувати в частині засудження її підзахисного за незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно, бо місцевий суд, на її думку, безпідставно прийшов до висновку про наявність вини в діях Наулка. Тому наполягала на ухваленні нового вироку, у якому визнати її підзахисного невинним за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України у зв’язку з відсутністю в його діях події та складу правопорушення.

Проти задоволення апеляційних скарг потерпілих та прокурора виступив захисник Дмитра Стасюка, просив залишити вирок Кузнецовського міського суду без змін.

Колегія суддів Рівненського апеляційного суду прийшла до висновку про залишення вироку суду першої інстанції без змін, апеляційних скарг потерпілих, прокурора та захисниці Романа Наулка — без задоволення. Ухвала Рівненського апеляційного суду може бути оскаржена сторонами до Верховного Суду упродовж трьох місяців з дня проголошення судового рішення.

Читайте також: Вбили власника пилорами, бо не позичив грошей 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також