Стоматполіклініці у Костополі тепер кінець

5930 0

Ми у соцмережах:

Стоматполіклініці у Костополі тепер кінець

Колишню районну, а нині міську комунальну стоматполіклініку Костопільської міської ради реорганізували, приєднавши її до лікарні. Фактично це ліквідація закладу та звільнення усіх 16-ти працівників, які залишилися після скорочень штату.

Чи прийме їх на роботу керівник багатопрофільної лікарні Роман Товарницький – це питання. Лікарня не укладала з НСЗУ договір на стоматологічні послуги і невідомо, чи колись буде мати такий пакет.

Основна проблема у питанні функціонування комунальних стоматологічних поліклінік полягає у тому, шо їх «не бачить» Національна служба здоров’я, а отже, не виділяє фінансування.

Костопільщина 21 століття повідомляє у Фейсбуці про те, що якщо раніше міська рада виділяла кошти хоча б на якісь витрати поліклініки, то з прийняттям бюджету громади на 2024 рік стало зрозуміло, що коштів на поліклініку більше немає, тож її треба або ліквідовувати, або приєднати до лікарні як структурний підрозділ.  Так, як було до цього, далі бути не може. Поліклініці дали шанс «розкрутитися», але у них не вийшло.

Виконувачка обов’язків керівника комунальної стоматполіклініки Наталія Радивоник погоджується, що головне у цій проблемі – відсутність фінансування від НСЗУ. Проте вважає, що заклад як такий, що надає соціальні послуги, мав право на подальше існування, однак лише за умови дофінансування з бюджету.

- Стоматологічні послуги скрізь дорогі, а ми і так стримували ціни, скільки могли, - коментує Наталія Радивоник.Наші пацієнти – здебільшого люди, які раніше відвідували поліклініку як безкоштовну, коли такі послуги ще були. Ціни на матеріали зросли, черг за дорогими стоматологічними послугами у нас немає. А наші доходи залежать від людей, які лікуються. Тож я вважаю, що при тій моделі роботи, яка була, тобто комунального закладу, ми не могли вижити без додаткового фінансування. Можливо, я щось не розумію, адже я лікар, а не менеджер. А менеджер працювати до нас так і не прийшов. Мені шкода, адже я як керівник вболівала за збереження поліклініки. Та не варто драматизувати. Можливо, Роман Товарницький знайде вихід. Хоча в інших громадах, де пішли таким само шляхом, стоматвідділення при лікарнях позакривалися. 

Читайте також: У Костополі зникло з сейфа золото для зубних коронок

Костопільська поліклініка не змогла відсудити у зубного техніка 300 тис. грн за зникле золото

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також