Страхування туристів і поїздка за кордон

709 0

Ми у соцмережах:

Страхування туристів і поїздка за кордон

Багато хто з українців люблять проводити відпустки, ніжачись під ласкавим сонечком і плаваючи в теплих морях заморських країн. В Україні працює величезна кількість туристичних агентств, які можуть організувати незабутні подорожі.

Збираючись відпочивати або в гості до родичів (друзям) за кордон, варто пам'ятати про безпеку свого життя та здоров'я. Слід оформити страхування туристів для виїзду. Це гарантія не тільки вашого доброго відпочинку, але і паличка-виручалочка в питаннях здоров'я в далеких країнах.

Оформлення страховки

Вирушаючи в подорож, запам'ятайте, ваше здоров'я і життя — понад усе. Тому обов'язково оформіть туристичну страховку. Деякі туристи, намагаючись заощадити на відпочинку, нехтують найголовнішим, безпекою.

Якщо ви вибираєте пакетні тури для подорожі (наприклад, Туреччина, Єгипет, Туніс, Кіпр), то про вашому страховому полісі подбає туроператор. Вам видадуть пакет документів з ваучером на готель, авіа квитками, інформаційним листом і медичною страховкою.

Якщо ж ви окремо бронюєте готель, переліт, трансфер в туристичному агентстві або самостійно, то не забудьте про страховому полісі. Що важливо знати, оформляючи страховий поліс для виїзду за кордон:

• У полісі повинна бути обов'язково прописана сума покриття полісу і сума покриття нещасного випадку. Менеджери повинні вас проконсультувати і детально пояснити ці моменти.

• Є страхові та не страхові випадки. Це дуже важливий нюанс. На жаль, бувають ситуації, коли турист в подорожі захворів, і витрачає свої особисті гроші під час відпочинку. Більшість з цих випадків — не страхові. Всі вони прописані в книжечці або бланку, який прикріплюється до полісу. Обов'язково ознайомтеся з ним.

• При оформленні страхового поліса дні дороги (проїзд автобусом або переліт) також повинні захоплюватися. Не потрібно бути занадто самовпевненими, що в дорозі нічого статися не може і економити гроші на здоров'я.

Нюанси страхових полісів для виїзду за кордон

Страховий поліс для виїзду за кордон можна оформити в туристичному агентстві, у туристичного оператора, особисто в страховій компанії, у візовому центрі. Для оформлення туристичної страховки звертайтеся тільки в перевірені компанії, які давно існують на ринку. На жаль, бувають випадки аферистів і некваліфікованих фахівців.

Якщо ви виберете для своєї подорожі активний відпочинок — це можуть бути гірськолижні курорти, екстремальні тури та інші «неспокійні» поїздки, — вам потрібно оформити додаткову страховку. Ціна її буде вище, ніж для стандартної туристичної. Сюди входять пригоди на мотоциклах, квадроциклах, дайвінг, різні спортивні змагання. Тобто всі активності, пов'язані з підвищеною травмоопасность.

Для туристів-пенсіонерів діє додаткова страховка за віком. За ціною вона вище, ніж для більш молодих мандрівників. Це потрібно знати.

Страховка для оформлення візи в країни шенгену

З появою безвиза для багатьох українців спалахнуло зелене світло на дорозі в країни Європи. Злітати на вихідних в Париж, прогулятися старовинними вуличками Кракова, покататися на лижах в Альпах — все це стало реальністю для нас. Якщо раніше потрібно було обов'язково оформляти візу, брати довідки з роботи, показувати рух коштів на банківських рахунках, то сьогодні достатньо купити авіа квитки, забронювати готель чи хостел, і їхати в заповітну країну.

При відвідуванні країн Шенгену обов'язковою умовою є оформлення страховки. Тисячі туристів завалили туристичні агенства питаннями типу: «а де її перевіряють», «а чи вона потрібна». Так, її можуть і не перевірити в аеропорту або при перетині кордону на автобусі, але без страховки, все ж, не варто вирушати в дорогу.

Ціни на медичні послуги вище, ніж в Україні, тому, якщо ви, не дай Бог, зламаєте ногу в подорожі, отримаєте отруєння, захворієте бронхітом, то лікуватися самостійно може влетіти в копієчку. Якщо ж ви заздалегідь потурбуєтеся про оформлення страхового поліса — можна звернутися до лікаря у будь-якому місті і покрити частину витрат на ліки.

Ви повинні розуміти, що ціна страхового поліса залежить від розміру страхової суми. Ця сума зафіксована у доларах чи євро, в залежності від страхової компанії і країни, куди ви прямуєте. Сума полісу залежить від курсу валют. Розраховується вона в залежності від кількості днів перебування в подорожі. Для туристів, які їдуть в Європу, у страховому полісі повинна бути відмітка «Європа», а не конкретна країна, куди ви їдете. Для поїздок до Великобританії є свої винятки. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також