Стрілянина на Поліссі

2833 0

Ми у соцмережах:

Стрілянина на Поліссі

І в селі Залужжя Дубровицького району, і в Старому Селі Рокитнівського сутички трапилися між місцевими та приїжджими. Правоохоронці запевняють, що стрілянина виникла між чоловіками через особисту неприязнь. Втім, більш поширеною є неофіційна версія — конфліктували через бурштин.

ДМИТРО РОЩУК_1

Дмитро Рощук
У Старому Селі конфлікт був набагато гучнішим і набув значно більшого резонансу — троє поранених, одного з яких тримали у заручниках. Як з'ясувало «РВ», о пів на другу ночі 14 січня біля магазину «Парус» в Старому Селі посварились та побились місцеві мешканці. 25-річний Павло Павлович, 19-річний Рувім Францевич і 18-річний Едуард Францевич були проти 21-річного Миколи Ковальця та 24-річного Анатолія Павловича. Бійка тривала всього 10 хвилин і закінчилась тим, що Едуард підстрелив з травматичного пістолета Анатолія. Брати Францовичі та Павло Павлович сіли в свій «БМВ-Х5» та поїхали в напрямку райцентру. Поранення Анатолія було нетяжким, за меддопомогою він не звертався. Натомість попросив допомоги у друзів з сусіднього району. Відтак у неділю близько 5-ї ранку на подвір'я старосельця, 33-річного Івана Павловича, на «розбірки» завітало п'ятеро молодиків: двоє місцевих та троє приїжджих березнівців. Серед них — 19-річний мешканець Березного Ігор Натяжка, а також 26-річний та 23-річний брати Дмитро і Станіслав Рощуки із села Зірне. Погрожуючи господарю, хлопці показали гранату. У відповідь староселець схопив рушницю та кілька разів вистрелив з неї у непроханих візитерів. Усі троє березнівців отримали вогнепальні поранення і кинулись тікати, але місцеві їх швидко наздогнали. Братів, одного з пораненням середньої тяжкості, іншого — з тяжким пораненням у живіт, місцеві передали лікарям «швидкої». А легкопораненого 19-річного березнівця старосельці взяли в заручники й били та допитували, аж поки в село не приїхала викликана ними знімальна група «ТСН». Мовляв, для того, аби поліція «не зам'яла» слідство. У результаті хлопець потрапив у лікарню не тільки з раною передпліччя, але й із закритою черепно-мозковою травмою та струсом головного мозку. За словами лікарів хірургічного відділення Рокитнівської центральної районної лікарні, життю усіх потерпілих нічого не загрожує. А граната, якою березнівці погрожували старосельцям, виявилась навчальною, муляжем бойової осколкової гранати Ф-1. У Залужжі сутичка була біля місцевого бару між мешканцями села та приїжджими. Як повідомляє поліція, у розпалі шарпанини та сварки чужинці дістали мисливську рушницю. Коли 21-річний та 46-річний залужці спробували в них її відібрати, озброєні двічі вистрелили. Після цього сіли в авто і втекли. Двох залужців з вогнепальними пораненнями плеча та стегна госпіталізували у травматологічне відділення Дубровицької центральної районної лікарні, загрози для їхнього життя немає. А тим часом поліція розпочала досудове розслідування за фактом хуліганства із застосуванням вогнепальної зброї, зловмисників ще шукають. До слова, потерпілі обох конфліктів кажуть, що «розбірки» не пов'язані з бурштином.

Коментарі

Олександр Панасюк, заступник начальника ГУ Нацполіції в Рівненській області, начальник слідчого управління: — За фактами хуліганства та умисного тяжкого тілесного ушкодження розпочато досудові розслідування. Попередня причина конфліктів — особисті неприязні стосунки, обставини яких зараз встановлюють. У Старому Селі у нападі брав участь і місцевий мешканець, якому поліцейські повідомили про підозру у вчиненні розбійного нападу. Незважаючи на тяжкість злочину, суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання, що, не виключено, зумовило протест місцевих жителів Старого Села через перебування на волі небезпечного злочинця, що створювало загрозу для їхнього життя. Начальник ГУ Нацполіції в Рівненській області Валерій Присяжнюк ініціював проведення комплексної службової перевірки усього особового складу Рокитнівського відділення поліції, зокрема, що стосується обліково-реєстраційної дисципліни та ймовірної корупційної складової. За її результатами прийматимуть відповідні кадрові рішення. Артур Стельмащук, виконувач обов'язків керівника Сарненської місцевої прокуратури: — До приватного господарства у селі Старе Село Рокитнівського району увірвалися кілька чоловіків — жителів Березнівщини, які погрожували господарю та членам його родини фізичною розправою, демонструючи при цьому предмет, зовні схожий на гранату. Захищаючи себе та свою сім'ю, господар здійснив із рушниці постріли у бік нападників, внаслідок чого троє з них було поранено. На місці події оперативна група, у складі якої були і працівники Сарненської місцевої прокуратури, виявила муляж гранати, гільзи, інші докази, допитала свідків. Досудове розслідування у кримінальному провадженні перебуває на контролі прокуратури.
Володимир КРУШЕЛЬНИЦЬКИЙ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також