Суд над п’яними

1778 0

Ми у соцмережах:

Суд над п’яними

За тиждень на Рівненщині рішенням судів покарано 67 водіїв, які керували транспортними засобами у нетверезому стані. 12 з них отримали громадські роботи, 25 осіб — позбавлені права керування на різні терміни, 30 — сплатили штрафи.

Посадив за кермо... дитину На перехресті вулиць С. Бандери — Д. Галицького у Рівному наряд ДАІ помітив «Mерседес», водій якого не пропустив пішохода на переході. — Коли спробували зупинити це авто, водій втік. Ми почали переслідувати його. На перехресті вулиць Д.Галицького — Київська водій «Мерседеса» проїхав перехрестя на заборонний сигнал світлофора, чим створив реальну загрозу для інших учасників дорожнього руху, — повідомив «РВ» Роман Колосок, інспектор ДПС ВДАІ м. Рівного. Працівники ДАІ наздогнали втікача на вулиці Орлова. За кермом «Мерседеса» вони побачили... 13-річного хлопця. Поруч з ним у салоні сидів 21-річний Сергій. — З’ясувалось, що насправді за кермом «Мерседеса» перебував саме Сергій, який був у стані алкогольного сп’яніння, — розповідає Світлана Марко, старший інспектор сектора зв’язків з громадськістю УДАІ УМВС України в Рівненській області. — Саме Сергій попросив хлопця швиденько пересісти на місце водія, щоб таким чином уникнути адміністративної відповідальності. Отож на водія-порушника склали відразу три адміністративних протоколи: за незупинку на вимогу, за проїзд перехрестям на заборонний сигнал світлофора та за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Автомобіль відправили на штрафмайданчик.

Штраф сплати, а тоді оскаржуй Не тільки вчасно сплачувати штрафи за порушення Правил дорожнього руху, а й надавати копії відповідної квитанції просять рівнян працівники ДАІ. Причому це необхідно зробити у 15-денний термін з моменту скоєння правопорушення. Якщо працівники ДАІ упродовж цього часу не отримують підтвердження про сплату штрафу, матеріали направляють у державну виконавчу службу, яка буде стягувати з порушника штраф, проте удвічі більший. Крім того, ДАІ попереджає порушників, якщо вони вчасно не нададуть квитанцію про сплату штрафу, то не зможуть пройти державний технічний огляд та здійснити будь-які операції з реєстрації чи перереєстрації транспортних засобів. — Якщо ви не згодні з порушенням, то у десятиденний термін з моменту винесення постанови можете оскаржити дії працівника ДАІ, — каже Світлана Марко, старший інспектор сектора зв’язків з громадськістю УДАІ УМВС України в Рівненській області. — Проте штраф ви повинні сплатити. Сплата штрафу призупиняється лише тоді, коли вилучено документи.

На «перевиховання» — у ЖКП На благоустрої території цьогоріч відпрацювали покарання, винесене судом за керування авто у нетверезому стані, 29 рівнян. Найчастіше судді призначають громадські роботи на термін до 40 годин. У кримінально-виконавчій інспекції стверджують, що порушники здебільшого навіть не чекають виклику, а самі приходять відразу після рішення суду. — Порушник має прийти до нас з паспортом або іншим документом, який засвідчує його особу. При призначенні роботи ми враховуємо його стан здоров’я, а також місце проживання, роз’яснюємо права та обов’язки, а також розповідаємо про порядок проведення громадських робіт, — розповідає заступник начальника Рівненського міського відділу кримінально-виконавчої інспекції Олександр Лавренчук. — Найчастіше порушників залучають до громадських робіт у житлово-експлуатаційних підприємствах. Перелік таких ЖКП затверджений управлінням житлово-комунального господарства та погоджений з кримінально-виконавчою інспекцією. Упродовж трьох днів порушник має прибути у ЖКП. Там видається наказ про проведення громадських робіт, проводиться з порушником інструктаж з техніки безпеки, за новим робітником закріплюється відповідний майстер. До речі, згідно з чинним законодавством, громадські роботи тривають не більше чотирьох годин на добу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також