Суд зупинив розподіл квартир

1113 0

Ми у соцмережах:

Суд зупинив розподіл квартир

Ще торік на придбання квартир для людей, які мають статус постраждалих від аварії на ЧАЕС, Рівненщина отримала майже 12 мільйонів гривень. Розпорядником державних коштів було обласне управління капітального будівництва, яке за ці гроші придбало 40 квартир. Шість з них передали для розподілу між пільговиками, які перебувають у черзі на отримання житла у Рівному. У райцентрах квартири вже розподілили, а от у Рівному й досі сперечаються.

Володимир Хомко, міський голова Рівного, пояснює: — Ті, хто стояв у черзі 30-й чи 35-й, перед розподілом квартир звернулись до суду. Ігноруючи інтереси тих людей, які першими стояли в черзі, суд зобов'язав нас цим позивачам першочергово надати житло. До нас з цього приводу вже надійшли виконавчі листи. Їх невиконання тягне за собою кримінальну відповідальність. Я поки не бачу виходу з цієї ситуації. Очевидно, те, що пропонує суд, просто несправедливо по відношенню до черговиків. Втім, не маю повноважень скасовувати рішення судів. Для вирішення цієї проблеми створено комісію, до якої увійшли представники від усіх фракцій та Віктор Ольховик, який очолює депутатську комісію з питань соціальної політики та захисту від наслідків Чорнобильської катастрофи в обласній раді.

Довідка РВ

У черзі на отримання житла у Рівному перебуває 1700 пільговиків із статусом постраждалих від аварії на ЧАЕС, серед яких більшість — переселенці з забруднених районів. Востаннє для пільговиків із цієї черги дали одну квартиру два роки тому.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також