Сухе повітря взимку кімнатним рослинам не на користь, але й надмірний полив теж може зашкодити

623 0

Ми у соцмережах:

Сухе повітря взимку кімнатним рослинам не на користь, але й надмірний полив теж може зашкодити

Переливання або занадто часті поливи призводять до порушення живлення і гниття кореневої системи. Загалом небагато кімнатних культур люблять вологість і субстрату, і повітря. Це папороть, орхідея, драцена, спатифілум, аспідистра, хлорофітум та деякі види пальм. У решти наслідки перезволоження — це втрата рослиною пружності, потьмяніння і опадання здорового листя, коричневі або чорні плями на ньому.

Для більшості кімнатних рослин недоливання краще за перелив, і ризики від перезволоження ґрунту вищі, ніж від недоливання. Особливо бояться надмірної вологості цибулинні, кактуси і сукуленти — алое, сансев’єра, гіпеаструм. Вони загнивають за найменшого надлишку вологи.

Бегонії не люблять перезволоження, тому поливати їх потрібно дуже акуратно, тільки після повного висихання землі в горщику. Пеларгонія потребує не тільки частих підживлень і рясних поливів, а й захисту від застою води. Фікуси будуть гарними тільки при помірних поливах. Усі види їх значно менше бояться підсихання ґрунту, ніж перезволоження або поливу холодною водою.

Найбільшою помилкою у вирощуванні клівії буде недбалий полив. Ця рослина категорично не переносить застою води у піддонах. Зливати зайву вологу варто відразу після поливання.

Різдвяна зірка, або пуансетія вимагає ретельного догляду. І мова не тільки про прохолоду, стабільне освітлення і правильне підживлення, а й про те, що застій води — головна причина скидання пуансетією листя. Навіть за легких переливів різдвяна зірка втратить свою декоративність через кілька тижнів.

Для поливу бажано використовувати відстояну воду кімнатної температури.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також