Сухий піде до суду, щоб закрити ринок

2967 0

Ми у соцмережах:

Сухий піде до суду, щоб закрити ринок

Рівнянин Юрій Сухий з вулиці Здолбунівської вимагає у влади розірвати договір оренди на землю для сусіднього ринку. Чоловік скаржиться на сморід, шум від ринку й на те, що торговці перекрили йому в'їзд до будинку. У відповідь кількадесят підприємців написали на нього колективну скаргу до прокуратури — кажуть, що це він блокує їм дорогу, заважає працювати та відлякує покупців.

ринок Дикого (1)

Рівнянин пропонує забрати із вул. Здолбунівської кіоски
Юрій Сухий пояснює:
— Я переїхав на Здолбунівську два роки тому і одразу відчув, що ринок — жахливе сусідство. Це постійний галас з 4-ї ранку, бо завозять товар і потім допізна працюють холодильники. У мене шестеро дітей, вони через це не можуть спати. Набрид сморід від рибних прилавків біля хати та від того, що торговці справляють за кіосками природні потреби. Уся проїжджа частина вулиці зайнята торговими рядами та автомобілями — 50 метрів я долаю за 20 хвилин, щоб потрапити до себе додому. Раніше можна було заїхати до подвір'я з іншого боку, але тепер там стоїть паркан. Його поставила адміністрація ринку, бо хочуть облаштувати автостоянку — і це у парковій зоні! Щоб кум до мене в гості проїхав, я мушу йти і просити охорону, бо його не пускають. А потім хтось отруїв мого собаку… Директор ринку мене слухати не хоче. Вважає, що чинить законно, а на огорожу має право. Подали на мене до суду, ніби я їхнього охоронця побив. Насправді я просто взяв його за барки і пояснив, щоб він більше під моїми воротами не ходив і все! Ще й торговець банками каже, що я влаштував бійку на ринку. Але в той момент моя вагітна дружина мала народжувати і я віз її до лікарні. А він заблокував єдину дорогу і відмовився від'їхати, доки не повантажить свій товар. Сусідам ринок теж набрид. Але тут переважно живуть пенсіонери, вони уже не вірять, що можна щось змінити. Неодноразово писали в міліцію, до прокуратури — просимо, приберіть звідси ринок і дайте нам нормально жити! Якщо очистити Здолбунівську від торгових кіосків, то й частина міста розвантажиться від транспорту. Водіям не доведеться більше об'їжджати Дворецькою, Малорівненською та вулицею Степана Бандери. Я ходив з цією проблемою до міського голови. Він мене вислухав і порадив або переїхати, або змиритися. Але я буду боротися з ринком і надалі. Подам на них до суду.
Торговці ж бояться втратити свої робочі місця, якщо договір оренди на землю розірвуть. Нещодавно вони поскаржилися на Юрія Сухого депутатам міської ради — прийшли на сесію міськради великою делегацією. Просили й міського голову захистити їх від нападок сусіда. Олена Нездюр, директор "Торговий центр-Д" (офіційна назва ринку):
— А чому той чоловік не згадує, що було тут до того, як з'явився ринок? Незаасфальтована дорога, болото, сміття. Наскільки мені відомо, п.Сухий переїхав на Здолбунівську з іншої вулиці, але й на колишньому місці так само з усіма конфліктував. Тут він висунув публічні претензії, начебто ми залізли на його територію, бо його город примикає до нашої ділянки. Та як показало додаткове дослідження земельних експертів, це він до нас заліз! Огорожу встановили, щоб відокремити нашу орендовану ділянку від приватного сектора. Тоді й почалося — кидання камінням, розбивання огорожі, крадіжка та псування майна, побиття людей…Чомусь п. Сухий думав, що йому це все зійде з рук і він буде безкарним. Але ми подали до суду. З підприємцями він також поводиться некоректно. Вільний виїзд з подвір'я у нього є, але цей чоловік сам провокує аварійні ситуації. Уже неодноразово наїжджав на людей на ринку, перекидав речі та зачіпав інші автомобілі. Так що це нам не пощастило з "сусідом"!
Роман Гресько, начальник управління Держземагентства у Рівному:
— Ринок розташований на кількох ділянках різної площі. Будівля колишньої спортивної школи викуплена ще покійним підприємцем Ярославом Диким у власність. До неї примикають кілька ділянок, які надано в оренду як фізичним особам, так і товариствам з обмеженою відповідальністю на різний строк. Зокрема, біля будинку на Здолбунівській, де мешкає Сухий, є 0,4 га в суборенді трьох осіб — надано для розміщення колектора талих і зливних вод та відкритої автомобільної стоянки для працівників ринку, відвідувачів тенісних кортів і волейбольних полів. Ділянку передали з правом дострокового вилучення для потреб міста. Строк її оренди закінчується 11 червня 2016-го, але його можуть продовжити.
Олена Власова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також