Свіжі овочі - ключовий елемент здорового раціону

629 0

Ми у соцмережах:

Свіжі овочі - ключовий елемент здорового раціону

Включати в раціон овочі краще з дитинства. Дитина, яка їсть їх регулярно, як правило, зберігає цю звичку і в дорослому віці. Діти беруть приклад з батьків. Кращий спосіб привчити дитину до здорової їжі - полюбити овочеві страви самому.

Включати в раціон овочі краще з дитинства. Дитина, яка їсть їх регулярно, як правило, зберігає цю звичку і в дорослому віці. Діти беруть приклад з батьків. Кращий спосіб привчити дитину до здорової їжі - полюбити овочеві страви самому. Якщо вам бракує цієї звички, просто почніть поступово вводити корисні продукти в щоденне меню. Не змушуйте себе - просто знайомтеся з новими смаками і пробуйте різні рецепти.

У деяких слово «овочі» асоціюється виключно з салатом з огірків і томатів. Насправді ця категорія продуктів передбачає величезну різноманітність смаків, текстур, кольорів. В інтернет-магазині FreshMart ви зможете замовити в роздріб і оптом овочі. Вибирайте знайомі продукти з дитинства і пробуйте рідкісні екзотичні сорти. Вони виключно свіжі, з гарантією якості. Замовляйте доставку додому цілодобово.

Овочі прекрасно доповнюють практично будь-яку страву. Ви не помітите, як закохаєтесь в них і почнете з задоволенням їсти кожен день. Як приємний бонус, отримаєте величезну користь, про яку невпинно говорять вчені, лікарі, дієтологи.

Користь для здоров'я

Овочі багаті корисними речовинами при мінімальній кількості калорій. Якщо ви з'їсте салат з томатів, огірків, солодкого червоного перцю, заправленого оливковою олією, то отримаєте всього 35 ккал, але при цьому велику кількість вітамінів і мінералів. Виходячи з низької калорійністю, овочі - кращі продукти під час дієти. Включайте їх в раціон, якщо хочете швидше прийти до свого ідеалу ваги і фігури, зберігши при цьому здоров'я. Більшість сортів можна їсти практично «скільки влізе», не перевантажуючи травлення.

Овочі - джерело клітковини. Харчові волокна необхідні організму для нормальної роботи. Вони, подібно до губки, проходять по кишечнику і вбирають шкідливі сполуки. Клітковина поліпшує функції травлення, покращує засвоєння вітамінів і мінералів. Харчові волокна корисні для контролю апетиту - почуття ситості надовго залишається після їжі. Крім цього, вони допомагають в нормалізації обміну речовин.

Овочі мають низький глікемічний індекс, містять складні вуглеводи. На відміну від простих - з фастфуда, випічки, цукерок - ці елементи розщеплюються повільно, не викликаючи різких стрибків цукру в крові. Складні вуглеводи - джерело «довгограючої» енергії.

Розбір по кольорам

Вибираючи овочі в магазині, зверніть увагу на відтінок. Від кольору шкірки і м'якоті залежать корисні властивості:

1. Червоні. Завдяки флавоноїдам уповільнюють процеси старіння, захищають від вільних радикалів, мають протизапальний ефект.

2. Жовті. Містять каротиноїди, особливо корисні для серця і судин.

3. Помаранчеві. Джерело бета-каротину, сильного антиоксиданту.

4. Зелені. Містять мінерали, хлорофіл. Зміцнюють нервову систему, покращують травлення.

Для повноцінного раціону корисно їсти сирі продукти всіх кольорів. Найпростіше складати яскраві мікси в салатах.

Щоб з'їдати норму, а це не менше 400 г кожен день, спробуйте «правило тарілки», введене Естонською кардіологічною асоціацією. Воно допомагає збалансувати прийом їжі, зробити його максимально поживним. Тарілка, згідно з правилом, ділиться на умовні частини. Половина заповнюється сирими овочами. Чверть відводиться на рибу або м'ясо. Частина, що залишилася для гарніру: круп, картоплі, макаронів. У разі, коли страва складається з різноманітних інгредієнтів тоді вона займає половину тарілки, на іншу викладають овочі. Цей принцип допомагає легко сформувати правильне харчування і дотримуватися його.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також