Як відпочити під час роботи

891 0

Ми у соцмережах:

Як відпочити під час роботи

Щоб добре відпочити, під час обіду втікайте з офісу, не розмовляйте про роботу і слухайте музику.

Перерва — це важливо. Відпочинок відволікає від роботи, очищає голову, вивільняючи простір для нових ідей, запобігає збоям у роботі організму.

Не робіть нічого. Під час обідньої перерви не робіть абсолютно нічого. Не обмірковуйте майбутні плани, не думайте над словами начальника, не перевіряйте пошту, навіть газету не беріть у руки.

Різноманітність. Під час перерви займіться цілком протилежною вашій роботі діяльністю. Якщо весь день на ногах — присядьте. Займаєтеся фізичною працею — порозгадуйте кросворд. Якщо ж цілий день сидите комп’ютером — більше рухайтеся або виходьте з офісу. Просто прогуляйтеся, пройдіться пішки навколо будівлі без будь-якої мети. Для відновлення працездатності іноді просто необхідно хоча б на кілька хвилин вирватися з робочої обстановки.

Розмежувати роботу і відпочинок. Чітке маркування початку і кінця перерви допомагає відразу і відволіктися від роботи, і повернутися до неї після. Визначте для себе терміни, встановіть звуковий сигнал на мобільнику — так набагато легше зібратися.

Не обговорюйте роботу. Під час перерви не треба обговорювати виробничі справи з колегами. Переводьте тему, не відповідайте на телефонні дзвінки. Інакше перерва стане просто частиною нескінченного робочого дня.

Рухайтеся. Більшість людей під час перерви залишаються на своїх робочих місцях. Причому, сидять вони в тих же самих позах, що і всі інші робочі години. Пам’ятайте, що рух — це ваш відпочинок. Встаньте, потягніться, зробіть кілька простих вправ.

Глибоко дихайте. Таке дихання добре знімає напругу. Заплющіть очі, глибоко вдихайте через ніс і повільно видихайте ротом. Виконайте це 3–4 рази, щоб відчути ефект.

Дивіться. Дві-три хвилини, проведені з заплющеними очима — вже відпочинок. Але навіть заплющувати їх не обов’язково. Виберіть собі який-небудь заспокійливий об’єкт — хмари, верхівки дерев або щось інше — і спокійно його розглядайте.

Слухайте. Заплющіть очі й слухайте. Якщо навколо занадто шумно, просто сконцентруйся на одному зі звуків. Чудовий помічник — плеєр.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також