У кукурудзі міститься близько 30 вітамінів, які позитивно впливають на здоров'я. Але в деяких випадках цей овоч може завдати і шкоди.
Кукурудза містить багато вітаміну К, який покращує згортання крові, тому для людей, у яких є схильність до утворення тромбів, вона дуже небезпечна.
Як їжа кукурудза досить важка, і для її перетравлювання важлива відсутність проблем з шлунком (наприклад, гастрит) і виділенням ферментів.
Якщо є загострення виразки або проблеми з дванадцятипалою кишкою, зерна кукурудзи можуть викликати здуття в кишечнику, що погіршить стан хворого.
Людям, які мають масу тіла нижчу від норми, не рекомендується вживати в їжу кукурудзу, адже вона суттєво знижує апетит.