Цеглина — на газовій плиті: у чому небезпека такого обігріву

932 0

Ми у соцмережах:

Цеглина — на газовій плиті: у чому небезпека такого обігріву

Фахівці не рекомендують, в разі відключення електроенергії, використовувати для обігріву цеглину, розігріту на газовій плиті, або включивши всі комфорки. Небезпека в тому, що в процесі згорання газу виникає нестача кисню в приміщенні, і може утворитися чадний газ, який навіть при незначних концентраціях дуже небезпечний для людського організму. Він сприяє кисневому голодуванню, а це призводить до того, що людина може відчувати головний біль, нудоту, почервоніння шкіри і знепритомніти. Це може призвести навіть до летального випадку. Треба обов’язково провітрювати приміщення.

Є більш безпечні способи зігрітися — наприклад, використовувати гарячу грілку або ж звичайну пет-пляшку, наповнену гарячою водою.

Інструктор з навчання населення навичок надання першої допомоги Рівненської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Світлана Логвись розповіла, що лише у листопаді чадним газом отруїлися 11 осіб, двоє з яких померли.

— Головні ознаки отруєння чадним газом — запаморочення, раптова втома та пригнічення. При таких відчуттях потрібно одразу вийти з приміщення і провітрити помешкання. Якщо людина без свідомості, винесіть її на свіже повітря, покладіть на бік, у разі потреби зробіть легеневу реанімацію, — розповіла Світлана Логвись.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також