Зберігання цибулі в холодильнику може призвести до розвитку цвілі та кашоподібної консистенції. Це відбувається через надлишок вологи. А вживання гнилої цибулі може викликати збої в травленні, бо цвіль може виробляти мікотоксини — отруйні хімічні речовини.
Часник в холодильнику може прорости і стати гумовим, втрачаючи свій смак і силу. Він може мати гіркуватий смак, і водночас у ньому розвиваються шкідливі для здоров’я пліснява та грибки.
У картоплі в холодильнику крохмаль перетворюється на цукор, що призводить до солодшого смаку та зернистої текстури. Приготування такої картоплі при високих температурах може призвести до утворення акриламіду, потенційно шкідливої сполуки.
Зверніть увагу й на інші продукти — вони не стануть токсичними, але втратять смак і структуру, зокрема, йдеться про імбир, банани та цитрусові, варення, мед, шоколад, спеції, каву, оливкову олію.





