Цілуйтеся частіше!

1665 0

Ми у соцмережах:

Цілуйтеся частіше!

Дослідження доводять, що поцілунки стимулюють ті ж ділянки мозку, що і стрибки з парашутом, стрибки з гумовим канатом і біг на довгі дистанції.

Поцілунок — це не тільки один із способів висловити почуття: за своїм впливом на організм його можна назвати навіть ліками, адже він є профілактичним засобом деяких порушень у роботі організму. Наприклад, під час поцілунку дихання то частішає, то стає глибшим, а серце калатає з подвоєною швидкістю. По суті, організм отримує кардіонавантаження. А вони покращують еластичність судин, кровообіг, як наслідок — живлення серця. Таким чином, регулярні поцілунки — прекрасна профілактика хвороб серцево-судинної системи.

Ось деякі факти про поцілунки:

— Філематологія — наука про поцілунки.

— Філемаманія — одержимість поцілунками.

— Філемафобія — боязнь поцілунків.

— Люди, які прокидаються від поцілунку, починають день з більш позитивним настроєм.

— Люди, які цілують свого партнера щоранку, менше втомлюються від роботи, рідше потрапляють в автомобільні аварії дорогою на роботу і живуть на п'ять років довше.

— При поцілунку і стрільбі з пістолета в організмі виробляються одні й ті ж гормони.

— Під час пристрасного поцілунку задіяно всі м'язи обличчя, і люди при цьому обмінюються між собою приблизно 5 мільйонами бактерій.

— Деякі вчені вважають, що поцілунки покращують стан шкіри і кровообіг, знижують кров'яний тиск, знімають стрес, послаблюють головний біль і допомагають почуватися молодшими.

— Середньостатистичний житель Землі проводить за поцілунками 336 годин свого життя.

— Деякі вчені стверджують, що ті діти, яких в дитинстві цілують частіше, зазвичай виростають більш розумними людьми, що володіють творчими здібностями і критичним мисленням.

— Вірогідність підхопити звичайну застуду вища при рукостисканні, ніж при поцілунку.

— Римські імператори дозволяли себе цілувати відповідно до займаного становища того, хто виявляє такий знак поваги. Поважні особи мали право цілувати імператора в губи, менш важливі — цілували руку імператора, а найбільш нікчемні — ногу.

— Карликові шимпанзе бонобо цілуються для того, щоб зняти стрес.

— Якщо дельфіну подобається якась людина, він її цілує.

— Регулярно цілують своїх вихованців 63% власників собак.

— Канадські дикобрази цілують один одного в губи.

— Якщо в середньовічній Італії бачили, як чоловік обіймає і цілує жінку в громадському місці, то його могли змусити одружитися з нею.

— Ескімоси, полінезійці та малайзійці замість поцілунків труться носами.

— Стародавні римляни в знак вітання цілували одне одного в очі або в губи.

— Стандартною формою вітання в Європі досі залишається поцілунок в обидві щоки.

— Представники деяких африканських племен віддають данину поваги своєму вождю, цілуючи його сліди на землі.

— Згідно зі статистикою, лише молодята або ті, хто переживає букетно-цукерковий період, цілуються в середньому 8?12 разів за день, а люди, що живуть разом більше 5 років, — у 4?6 разів рідше. А серед тих, хто має значний стаж подружнього життя, близько 15% не можуть навіть пригадати, коли робили це востаннє.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також