У Білорусі бояться військ біля Рівного та помсти українців

12413 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Командування ЗС Білорусі почало посилювати кордон та встановлювати блокпости.

 Вони всерйоз бояться, що Україна може піти в контрнаступ.

Як повідомляє білоруське «Радіо Свобода», перший заступник начальник Генерального штабу Збройних сил Білорусі Ігор Кароль заявив про загрози з боку НАТО й України.

- Україна зосередила близько 10 тисяч військовослужбовців проти Республіки Білорусь у напрямку Рівного. Всі озброєні, всі зі зброєю, тому можуть бути будь-які провокації, - сказав начальник штабу.

Після цього жителі Гомельської області помітили парапети та блокпости біля кордону.

- На трасі Гомель-Чернігів за два кілометри від кордону з Україною спорудили парапети та поставили БТРи. Пісок засипали самоскиди. Там були блокпости, бетонні блоки, так що проїхати можна тільки «змійкою». У тих, хто виїжджає до білоруських прикордонних сіл, перевіряють документи на кордоні. У бік Гомель їхав чоловік – військові перевірили не лише документи, а й багажник, – розповів гомельчанин.

Мешканка Лоївського району розповіла, що у кількох місцях – біля села Борщука Лоївського району та Прокиселя Речицького району – донедавна були замасковані танки.

Мати одного із військовослужбовців розповідає, що її син, який служить у Слонімській механізованій бригаді, понад місяць перебував на кордоні з Україною, у Брагінському районі.

- На їхнє місце зараз прийшли Сили спеціальних операцій, - сказала мати білоруського солдата.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також