У Будеражі з церкви спробували вивезти старовинні дзвони

1962 0

Ми у соцмережах:

У Будеражі з церкви спробували вивезти старовинні дзвони

Зі Свято-Покровського храму в Будеражі забрали дзвони, яким багато сотень років. Як заявляє громада УПЦ, це зробили вірячи ПЦУ. Нібито дзвони везли на продаж. Хоча мова йде про пам’ятку архітектури.

 Відповідну заяву зробив місцевий священик ПЦУ Василь Начев:

За його словами, він дуже здивувався, коли побачив їх на візку , а поруч – старосту громади ПЦУ з Будеража.

«Я відразу зрозумів, що до чого, тому звернувся до Василя Антонюка, старости громади ПЦУ, з запитанням, чи є в них дозвіл на здачу дзвонів від управління культури, – розповів о. Василь. – Мені грубо відповіли, я зрозумів, що дозволу у них немає. Тому став викликати поліцію і навіть зателефонував на телебачення».

Священик додав, що поліція так і не приїхала, але подзвонив якийсь Микола, який запропонував прибути у відділок і написати заяву.

«Дзвінок надійшов вже тоді, коли представники громади ПЦУ з Будеража завантажили дзвони назад у машину. І поліцейський сказав, мовляв, а навіщо туди їхати, машини вже немає, я нічого не бачив», – пояснив протоієрей.

Але заяву батюшка все-таки збирається написати, оскільки у нього є достатня кількість фото- та відеодоказів, які підтверджують факт порушення українського законодавства.

«Мене хвилює інше. Цього разу я випадково завадив тому, щоб старовинні голоси церкви залишилися там, де вони повинні бути. Але я не впевнений, що громада, яка абсолютно не цінує спадщину своїх предків, не зробить цього знову», – поскаржився отець Василь Начев.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також