У «чорну п’ятницю» США чавилися у чергах за дешевизною

1154 0

Ми у соцмережах:

У «чорну п’ятницю» США чавилися у чергах за дешевизною

Щонайменше 24 людини госпіталізовано і кілька заарештовано в США в результаті бійок у супермаркетах з нагоди дня безпрецедентних торговельних знижок, відомого як «чорна п’ятниця». Торговельні мережі США минулої п’ятниці відчинили двері раніше, ніж зазвичай — більшість вже опівночі, а інші навіть о 10-й годині вечора у четвер.

Щонайменше 24 людини госпіталізовано і кілька заарештовано в США в результаті бійок у супермаркетах з нагоди дня безпрецедентних торговельних знижок, відомого як «чорна п’ятниця». Торговельні мережі США минулої п’ятниці відчинили двері раніше, ніж зазвичай — більшість вже опівночі, а інші навіть о 10-й годині вечора у четвер. Поліція Толедо, у передмісті Орегона, тричі приїжджала на виклики в місцевий супермаркет «Walmart» через бійки, що виникали між покупцями, котрі не поділили товар. Наприклад одна з бійок розгорнулася через махрові рушники за ціною 1 долар 88 центів. В Фрутпорті, штат Мічиган, госпіталізовано дівчину, збиту з ніг і затоптану натовпом у супермаркеті «Walmart», повідомила газета «Muskegon Chronicle». На цю мережу дешевих товарів припадає рекордна кількість інцидентів.

 
У Каліфорнії поліції довелося застосувати сльозогінний газ, щоб стримати натовп, що ринув у торговельний зал. А в Лос-Анджелесі до перцевого розпилювача вдалася покупець — вона пирскала ним у своїх конкурентів, щоб першою добігти до прилавка відділу електроніки. Як правило, за мізерними цінами виставляють товари лише для першого десятка покупців, а то й менше, тому змагання за право потрапити першим до заповітного прилавка в американських супермаркетах нерідко закінчується тиснявами, бійками, а то й стріляниною. Не обійшлося без стрілянини й цього разу — збройне пограбування скоєно в Сан-Леандро, Каліфорнія. Невідомий тяжко поранив чоловіка, котрий не захотів розлучатися з покупками. Стан потерпілого оцінюється як стабільно тяжкий. Термін «чорна п’ятниця» було введено у вживання в США водіями в 60-ті роки минулого століття, оскільки всі головні вулиці були забиті автомобілями і пішоходами, котрі розпочали свій торговельний сезон. Продавцям же цей день обіцяє кишені, набиті «по-чорному».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також