У Європі продовжать лякати курців зображеннями хвороб і заборонять тонкі і "легкі" сигарети

1617 0

Ми у соцмережах:

У Європі продовжать лякати курців зображеннями хвороб і заборонять тонкі і

Європейська влада всерйоз налаштована на боротьбу з курцями. Минулого тижня було прийтяте рішення про посилення антитютюнового законодавства, що може призвести до шокуючих змін в оформленні упаковок сигарет і зовнішньому вигляді самих тютюнових виробів, повідомляє німецька газета "Die Welt".

Найпомітнішою зміною стане відмова від написів про шкоду куріння на упаковках. "Замість тисячі слів" з'являться жахливі зображення хвороб, які може спричинити шкідлива звичка. Причому, ілюстрації займатимуть до 75% площі упаковки, включаючи не тільки передню, але і задню стінку. Одне і те ж зображення може стати фоном для будь-якого виробника. 5% площі упаковки відводяться під інформацію про податки на тютюн, і тільки 20% будуть нести інформацію про бренд. 50% бічних стінок також будуть зайняті попередженнями про небезпеки, які спричиняє куріння.

 
Схожу практику вже використовують Австралія і Великобританія, які вважають, що "зображення несе в собі сильніше та ефективніше послання, ніж слова". Фотографії запалених легень, ясен, зубів та інших органів набагато промовистіші, вважає влада. Відзначимо, що і в самому Євросоюзі деякі країни вже випускають такі упаковки — наприклад, Бельгія. Крім того, з продажу можуть зникнути сигарети з будь-якими добавками та смаками, такими як вітаміни, кофеїн, таурин або ментол. Заборону буде накладено і на випуск "легких" сигарет, які вводять в оману покупців. Також єврокомісари обіцяють ввести єдиний розмір тютюнової продукції. Діаметр сигарети становитиме не менше 7,5 міліметра, що автоматично означає відмову від тонких сигарет, популярних серед жінок. Як відомо, посилення антитютюнового законодавства вже давно входило в плани Єврокомісії. Чергова затримка сталася через відхід у відставку у зв'язку з підозрою в корупції єврокомісара з питань охорони здоров'я Джона Даллі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також