У Горині зловили рибу-велетня

79682 0

Ми у соцмережах:

У Горині зловили рибу-велетня

Світлину рибини опублікував у Фейбуці Михайло Гриневич з Дубровицького району.

Хлопець зловив на Горині спінінгом сома довжиною 2 м 15 см і вагою 65 кілограм! Я такого ще не бачив! Він вже хапав гусенят і каченят! Сьогодні вранці не полінувався і поїхав подивитись! Ледве витягнув з сарайчика! Подивіться і Ви... А я оце літом раненько на одній з ям Горині бачу щось таке вивертається вдвох, як ніби граються.  Думаю тоді:"Бобри видно. Вони ж в лозах водяться!" То тепер розумію, це не бобри були, бо куди тим бобрам до таких річкових монстрів рівнятися! - поділився своїми враженням у Фейсбуці Михайло Гриневич.

 

Михайло Гриневич розповів «Вістям Рівненщини», що упіймали сома неподалік села Лютинськ, у так званій великій луговій долині, де зійшлися дві річки – Случ та Горинь. Такі рибини там ловлять вже не вперше. Михайло Гриневич, який працює директором школи, вирішив придбати голову сома, засолити її, висушити, а потім помістити у шкільний музей.

Сом - одна з найбільших прісноводних  риб на планеті та найбільша прісноводна риба в Україні. Довжина  сомів може сягати 5 метрів, а вага — 100 кг.  Останніми роками соми понад 100 кг не виловлюються.  Існує чимало інформації про гігантських сомів, що сягають 250–300 кг, але документальних підтверджень існування таких сомів немає.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також