У лісі на Волині виявили заражений африканською чумою труп свині

610 0

Ми у соцмережах:

У лісі на Волині виявили заражений африканською чумою труп свині

На Волині зафіксували випадок африканської чуми свиней.

Як повідомляє Ковельська районна адміністрація, труп інфікованої тварини 27 квітня виявив єгер Сьомаківського лісництва при обході лісових угідь в урочищі «Зінькова».

«Відібрані проби біоматеріалу від загиблої дикої свині перевірили фахівці Волинської міжрегіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Було встановлено діагноз африканська чума свиней», уточнюють у Маневицькій селищній раді.

Після розтину тварину захоронили, а на території провели дезінфекцію. Додамо, що на Волині африканську чуму свиней востаннє фіксували в 2020 році. Тоді труп інфікованого кабана виявили у Голобському лісництві цього ж Ковельського району.

У природних умовах на африканську чуму свиней можуть занедужати як свійські, так і дикі свині. Джерелом збудника інфекції є хворі тварини, людям хвороба не загрожує. Збудник передається через корм, пасовища, транспортні засоби. Також механічними переносниками вірусу можуть бути птахи, люди, домашні та дикі тварини і гризуни, які контактували з інфікованими тваринами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також