У рівненський зоопарк привезуть знесилену рись з пораненою лапою

2846 0

Ми у соцмережах:

У рівненський зоопарк привезуть знесилену рись з пораненою лапою

У тварини - пошкоджена лапа.

До Державної екологічної інспекції Поліського округу 21 січня звернулись небайдужі громадяни, які повідомили, що на території обласного медичного центру вертебрології і реабілітації Житомирської обласної ради бачили поранену рись.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу відреагували негайно і спільно з працівниками Центру захисту тварин м. Житомира виїхали на територію центру. Там справді знайшли знесилену рись.

При візуальному огляді тварини встановлено пошкодження правої передньої лапи.  Рись доставили до спеціалістів ветеринарного факультету Житомирського агроекологічного університету, які надали кваліфіковану допомогу, а також дійшли до висновку, що тварина довгий час утримувалась в домашніх умовах, вела малорухливий спосіб життя, а тому пристосуватись до існування в природних умовах їй буде важко.

Керівництвом Державної екологічної інспекції Поліського округу вирішено питання щодо розміщення тварини в Рівненському зоопарку. Після нетривалого відпочинку, рись буде доставлено у Рівне, повідомляє веб-портал Державної екологічної інспекції України. 

Нагадуємо, що за незаконне утримання диких та Червонокнижних тварин передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також