У Рівному «хакнули» кількатисячну Facebook-групу

3781 0

Ми у соцмережах:

У Рівному «хакнули» кількатисячну Facebook-групу

Адміністратори та редактори сторінки «Рівне Оnlinе» у Facebook на електронні адреси отримали повідомлення, що вони позбавляються прав адміністраторів та редакторів.

Паблік, який за три роки існування набрав більше 30 тисяч підписників, зник у невідомому напрямку.
 


Іванна Пелих,
яка є однією з засновниць групи, розповідає: «Хотіли зробити такий паблік, який був би цікавим для кожного. Тому й наповнення ресурсу було різноманітним: різноманітні новини, позитивні фото з тваринами та корисні поради для рівнян».

У жовтні 2019 сторінку «забанили» майже на місяць. Причини – невідомі. Техпідтримка Фейсбук не відповідала на запити.
Після «виходу» з «бану» майже одразу було отримано новий – на два тижні.

Тоді адміністратори сприйняли такі дії як атаку на спільноту, тому як паралельно були помічені проблеми з офіційним сайтом. Взагалі, важко зрозуміти, який алгоритм обмежень діє у Facebook. За яким принципом не лише спільноти, а й акаунти дійсно реальних людей, обмежують у тих чи інших діях в соцмережі.

3 квітня адміністратори та редактори сторінки «Рівне Online» отримали на електронні адреси повідомлення, що вони позбавляються прав адміністраторів та редакторів.

Саме з моменту зникнення сторінки починаються справжні детективні моменти. Техпідтримка Facebook не відповідає на запити, що ж трапилося зі сторінкою. Адміністратори не знають, чи це їх хтось видалив з соцмережі, чи це ціленаправлена кібератака.

Якщо вони порушили правила Facebook, то хочуть отримати конкретні відповіді, які саме? Адже інформація, яка подавалася на сторінці, не порушувала прав та інтересів громадян.

- На даний час нами було надіслано звернення до адміністрації фейсбук, а в подальшому буде подано відповідну скаргу до відділу кіберполіції з метою розшуку та притягнення до відповідальності винних осіб та стягнення збитків. Поки ж ми створили нову сторінку у фейсбуці – Rivne Online 2.0. Там ми продовжимо висвітлювати життя нашого міста. Але обіцяємо, ми точно встановимо, хто знищив сторінку «Рівне онлайн». Про будь-які зміни у цій історії читайте на сайті: rivne.online, - розповідають адміністратори.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також