«Заткнись, свиня!». Майже цілу ніч поліцейські знущалися з рівненського підприємця через несправну автомобільну фару

12460 0

Ми у соцмережах:

«Заткнись, свиня!». Майже цілу ніч поліцейські знущалися з рівненського підприємця через несправну автомобільну фару

Після Революції гідності українському суспільству багато чого хотілось, але далеко не все, на жаль, змогло втілитися в життя. Спроба реформи правоохоронної системи – це, здавалося, те, що вдалося зрушити з місця. Для її проведення використали успішний грузинський досвід. Тоді українці дивилися на хлопців і дівчат у новеньких чорних одностроях, як на американських копів. Здавалося, нарешті і в нас все буде добре. Однак через майже шість років після початку реформи рівненський підприємець відчув, як то кажуть, на власній шкурі усі її «переваги», – пише Західний аргумент.

40-річний Вадим Павлович із Рівного – відомий у місті підприємець, пекар, багатодітний батько, якого усі поважають. Вже більше десяти років не курить і не вживає алкоголь. Ніколи не мав проблем із законом. Мало того, один із синів пана Вадима має серйозні проблеми зі здоров’ям і ще кілька років тому на лікування маленького Аскольда гроші збирали чи не усім Рівним.

В ніч на 21 квітня з паном Вадимом стався інцидент, який не вкладається в жодні рамки здорового глузду, повідомляє Західний аргумент.

- Я йшов з роботи додому, приїхав близько опівночі до свого будинку на Шухевича у Рівному, вийшов з авто, як раптом до мене під’їхав поліцейський патруль без увімкнених сигнальних маячків, – розповідає пан Вадим кореспонденту «Західного аргументу».Вийшли троє вдягнених у поліцейську форму – два чоловіки та жінка. Вони запитали, чи знаю я, що в моєму автомобілі не світить ліва фара ближнього світла. Я відповів, що таке може бути, бо проблеми з електрикою в авто траплялись, я неодноразово ремонтував, але… На вимогу показати документи я погодився це зробити, якщо вони повідомлять мені причину. Натомість мені заламали руки та одягли кайданки за спиною.

Далі чоловік розповідає про тортури поліцейських – каже, що спочатку його повезли не у відділок, а у «підворотню біля «єврейки». Обзивали придурком, свинею, вимагали «заткнутися».

- Я попросив надати мені можливість подзвонити – відмовили, висміювали мій зовнішній вигляд, бо виглядаю неординарно, не так, як усі,каже пан Вадим. – Потім, не знімаючи з мене наручників, насміхаючись, сказали: «Дзвони так». Це все тривало близько години.

Врешті у відділок чоловіка все ж завезли після того, як він пригрозив звернутися в прокуратуру.

- У відділку дали можливість подзвонити і почали поводитися чемніше, хоча за зачиненими дверима декілька разів все ж знімали-вдягали кайданки, заламували руки,намагалися покласти на підлогу, продовжує наш співрозмовник. Фізичного опору я не чинив. Вчергове заламуючи, вдарили мене корпусом об стіл, який виявився не надто міцним і від удару зламався. У поломці звинуватили мене, розбили телефон. А про протокол і говорити зайве – ознайомлюватися не дозволяли, мотивуючи це тим, що я його можу знищити. Змушували підписати, не читаючи. А керував усім цим процесом поліцейський Ляхович Сергій Романович.

Врешті наручники з чоловіка зняли, коли у відділок приїхали його родичі. А після того, як з’явився адвокат, взагалі поведінка поліцейських кардинально змінилася – один з них повідомив правозахиснику, що знає Вадима давно і що, мовляв, він постійно провокує його колег.

- Однак ми зі всіма бачилися вперше!каже Вадим. – Дали ознайомитися з протоколом, там я виявив некоректні данні та й сам протокол був заповнений не повністю.

Чоловіка відпустили лише близько п’ятої години ранку. Перед цим «промили мозок»: мовляв, совість треба мати, виховання елементарне. Та й взагалі, якби одразу «вибачився перед хлопцями і пообіцяв відремонтувати фару, нічого б цього не було».

Вадим зізнається, що взагалі по життю неконфліктний, однак переконаний, що такі дії правоохоронців не мають залишитися безкарними. Саме тому після інциденту він написав скарги до обласної та міської прокуратури, а також в департамент внутрішньої безпеки МВС. Не виключено, що через це зараз у патрульній поліції Рівненської області з цього приводу спілкуються не охоче. Тож у розмові із нашим журналістом відбулися «сухим» коментарем.

За даним фактом проводиться службова перевірка, за результатами якої ми зможемо коментувати подробиці. На даний момент відомо, що чоловіка затримали за порушення ПДР (керування транспортним засобом, що має технічну несправність) на підставі п.1 ч.2 ст.262 КУпАП з метою встановлення особи та забезпечення розгляду справи про адміністративне правопорушення та склали всі необхідні адміністративні матеріали. Детальніше зможемо прокоментувати після закінчення службової перевірки. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також