У Рівному лікарі виходили немовля, що важило 945 грамів

981 0

Ми у соцмережах:

Фото - з телеграм-каналу Андрія Карауша

Днями маленьку Юлію нарешті виписали додому.

Такою історією поділився у своєму телеграм-каналі голова обласної ради Андрій Карауш:

- Ця дівчинка народилась із вагою 945 грамів на 29 тижні вагітності. Цю "поспішайку" виходили у нашому перинатальному центрі та днями з вагою 2030 грамів виписали додому, в одне із сіл Дубенського району. 

Юля — так її назвали — пробула у медзакладі 47 днів, вона витримала апарати ШВЛ, постановку центральної венозної лінії, були проблеми з засвоєнням введеного харчування, анемія, апное. Велика повага лікарям за роботу, а дівчинці — за жагу до життя. 
 
Для розуміння: чим менша вага — тим складніше виходити таку дитинку, бо у народжених передчасно (22-37 тиждень вагітності) ще не до кінця сформовані серцево-судинна, травна, дихальна та нервова системи. Але для такої малечі у перинатальному центрі є і фахівці, і сучасне обладнання. 
 
У закладі в цьому році лікарі виходили трьох діток із вагою від 500 до 999 грамів та 11 дітей вагою від 1000 до 1500 грамів. 
 
Так, передчасні пологи — це те, на що вплинути батьки практично не можуть, хіба що окрім ведення здорового способу життя. Я принагідно нагадаю, у серпні мобільна бригада перинатального центру буде їздити деякими громадами, ось графік. І наступні графіки я також публікуватиму.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також