У Рівному представили команду нової партії «Пропозиція». Представники партії — це люди, які здатні втілювати власні ідеї та проєкти для покращення життя людей у громадах

1206 0

Ми у соцмережах:

У Рівному представили команду нової партії «Пропозиція». Представники партії — це люди, які здатні втілювати власні ідеї та проєкти для покращення життя людей у громадах

Один із засновників партії «Пропозиція», міський голова Дніпра Борис Філатов у Рівному представив команду, яка братиме участь у місцевих виборах. У списку — відомі люди, яскраві особистості, активні громадські діячі, бізнесмени, науковці. Як зауважив Борис Філатов, — це творчі, конструктивно налаштовані люди, які здатні не лише критикувати владу, а й втілювати власні ідеї та проєкти і пропонувати своє бачення як змінювати життя людей у громадах на краще. Партія відстоює інтереси місцевих громад, її виборча програма побудована саме на зміцненні місцевого самоврядування.

— Саме органи місцевого самоврядування мають забезпечувати якісну організацію життя людей у своїх громадах, здійснювати екологічний контроль, мати можливість створювати муніципальну поліцію, забезпечувати громадський правопорядок, адмініструвати місцеві податки, регулювати питання грального бізнесу тощо, — заявляє Борис Філатов. — Зараз все це вирішується на державному рівні без урахування особливостей того чи іншого регіону та побажань місцевих громад. Вертикаль влади побудована так, що владу на місцях не чують. Президент України не може знайти часу зустрітися з представниками Асоціації міст України, щоб спільно вирішити нагальні проблеми.

Зараз відбувається масовий наступ на права громад і повне згортання процесу децентралізації. Тому міські голови низки обласних центрів України заснували політичну партію «Пропозиція», яка об’єднує представників місцевого самоврядування.

За словами одного з лідерів політичної сили, до партії увійшли професіонали своєї справи, які чітко розуміють, наскільки важливо тримати курс на розвиток місцевого самоврядування. Він наголосив, що за їхніми спинами не стоять олігархи і спонсори, які мали б змогу диктувати політику. Це насамперед незалежні і не корумповані лідери громадської думки, які зарекомендували себе з позитивного боку.

— Кандидати від «Пропозиції» у Рівному — це люди, які прагнуть працювати на розвиток місцевого самоврядування, мають чітку позицію і готові відстоювати інтереси громади, — зазначив Борис Філатов. — І ми ні в якому разі не нав’язуємо нашим місцевим організаціям своїх кандидатів, не даємо вказівок від партії по офісах, кого брати, а кого ні. Натомість ми базуємося на думках наших регіональних лідерів. Зрозуміло, що політична рада погоджує кандидатів, які пропонуються на місцях, але ми не заводимо, на відміну від інших, кумів, сватів, друзів і не продаємо місця в списку «по франшизі».

Кандидатом на міського голову від політичної сили обрали громадського активіста, чинного депутата міської ради Назарія Поліщука. Він також йде першим номером у списку кандидатів у депутати до Рівненської міської ради. Назарій Поліщук пояснив, що вирішив представляти «Пропозицію» в Рівному, тому що саме вона має чітку програму дій і при цьому дає свободу набирати в команду однодумців, які готові їх втілювати:

— На щастя, мені вдалося об’єднати справді толкових, нормальних людей, які не є заплямованими, які не є корупціонерами, які не належали до попередньої більшості у Рівненській міській раді. Ці люди не мають жодного відношення до забудовників, вони проявили себе з позитивного боку в житті. У нас сім науковців, з яких — три доктори наук. На мій погляд, це величезний кредит довіри — не просто населення, а тих людей, які все життя працювали у Рівному, і прагнуть свій досвід і знання інтегрувати далі в місцеве самоврядування і бути корисними в роботі для громади Рівного.

Першим номером у списку кандидатів до Рівненської обласної ради буде відомий політик, чинний депутат обласної ради Богдан Файфура. Окрім того, сформована потужна команда кандидатів на голів громад в інших містах та ОТГ області. В Острозі «Пропозицію» представлятиме заступник міського голови Юрій Ягодка. У Вараші балотуватиметься на голову громади секретар Вараської міської ради Олександр Мензул. У Володимирецькій ОТГ за перемогу боротиметься сільський голова Ілля Дацький. У Сарнах на голову йтиме Петро Фесянов. У Рокитному балотуватиметься Юрій Котик.

Ми не партія великих начальників. Ми партія місцевого самоврядування. Саме тому нашим завданням є максимальне представництво по Україні. Уже працюють партійні осередки в 21 області країни, — резюмував Борис Філатов.

Олена ІВАНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також