У Рівному судили священика, бо прихожани прийшли на службу без масок

8503 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Не було у вірян з собою ні тестів, ні сертифікатів.

З 26-го жовтня у Рівненській області встановлений «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки. Це передбачає посилення низки карантинних обмежень. Контролюючі органи перевіряють дотримання усіх обмежень у різних закладах. А на порушників складають адміністративні матеріали, які потому направляють у суд, який і встановлює покарання.

Недотримання карантинних обмежень кваліфікують ч.1ст.44-3 КУпАП, як порушення правил щодо карантину людей. За цією нормою передбачається покарання -  17-34 тисячі гривень штрафу

Днями один із таких матеріалів розглядали в Рівненському міському суді. Протокол був складений на священника Свято-Воскресенського собору, повідомляє Рівне. Медіа. З постанови суду відомо, що він проводив богослужіння, в якому вірячи перебували без засобів індивідуального захисту, експрес тестів чи COVID-сертифікатів, чим порушив норми постанови КМУ№ 1236 зі змінами. 

Суд визнав священника винним у порушенні карантину і на підставі ст. 22 КУпАП звільнив від адміністративної відповідальності (штрафу у 17 тисяч гривень), обмежившись усним зауваженням. Провадження у справі закрили.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також