У Рівному від кору померла дитина, яка потрапила до лікарні з запаленням легенів

7138 1

Ми у соцмережах:

У Рівному від кору померла дитина, яка потрапила до лікарні з запаленням легенів

Першого березня до Рівненської обласної дитячої лікарні потрапила дев’ятирічна мешканка Великих Селищ Березнівського району з діагнозом двобічна пневмонія (гостре інфекційне запалення легенів).

Завідувач відділення інтенсивної терапії Рівненської обласної дитячої лікарні Микола Хоружий розповідає, що, за словами батьків, дівчинка хворіла ще з листопада минулого року. За час лікування стан дитини погіршувався. П’ятого березня у дівчинки з’явилася висипка, тоді діагностували важкий перебіг кору. І через ускладнення у п’ятницю, 15 березня, дитина померла. Відомо, що у лютому дитина контактувала з хворою на кір однокласницею.

Перебіг кору в дитини був нетиповим, оскільки спочатку почалося ускладнення, а потім прояви самої хвороби. Провівши лабораторне дослідження, працівники Рівненського лабораторного центру виявили, що дитина не мала імунітету до кору. Хоча всі довідки про щеплення від кору були, проте лабораторне дослідження ставить під сумнів, чи то були дійсно щеплення, чи просто записи, – зазначив завідувач відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань Рівненського обласного лабораторного центру Віктор Мороз.

Нагадаємо, з початку року в України від кору померло 11 людей, троє з них на Рівненщині.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також