У «Тунелі кохання» — карантин, з високою температурою не пускають

1240 0

Ми у соцмережах:

У «Тунелі кохання» — карантин, з високою температурою не пускають

Ще один блокпост з’явився на Рівненщині — при в’їзді в так званий Тунель кохання, що біля Клеваня. Змушені були це зробити, бо під час карантину, особливо у теплі сонячні дні, тисячі людей з усієї України приїздили, щоб побачити це туристичне природне диво Рівненщини.

Рішення про встановлення контрольно-пропускного пункту прийняла комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Клеванської селищної ради 7 травня. Обмеження почали діяти 9 травня та продовжаться до кінця карантину — 22 травня. Усе це — задля того, щоб запобігти поширенню коронавірусу серед місцевого населення.

Володимир Мокляк, заступник голови селищної ради:

— На блокпосту чергують дільничні поліцейські, представники громадської організації «Варта», а також комунального підприємства, що обслуговує «Тунель», і представники місцевої влади. КПП облаштовано за півтора кілометра від входу. Туристи, які приїздять на власних транспортних засобах, залишають їх на стоянці і йдуть до тунелю пішки. Перед тим безконтактним термометром вимірюємо їм температуру. Також проводимо роз’яснювальну роботу, просячи відвідати туристичний об’єкт, коли вже карантинні обмеження будуть зняті. Дехто розвертається і їде. Минулої неділі таких машин було з двадцять. Приїздили туристи з Хмельниччини, Київщини, з Житомирщини і навіть з Одещини. Іноземців, слава Богу, не було. Було тепло, тож наплив туристів був досить великий. За нашими підрахунками — близько 2 тисяч осіб. А от вже в понеділок відвідувачів було набагато менше, у вівторок — взагалі обмаль. Тож ми тимчасово зняли блокпост — до п’ятниці.

За словами п. Мокляка, блокпост встановили й тому, що по сусідству з Клеванем — село Зоря, визнане карантинним об’єктом. Там зараз 83 особи захворіли на COVID-19. Правда, між Зорею і Клеванем діє ще один КПП, де правила набагато суворіші.

В самому ж Клевані наразі нараховується 13 хворих. Всі перебувають на самоізоляції. Двоє очікують результатів повторних тестів на COVID-19.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також