Укомплектувати клас за вимогами НУШ допоміг інвестор

2263 0

Ми у соцмережах:

Ольга Чеховська проводить урок із першокласниками

Для першокласників Верхівської загальноосвітньої школи 1-2 ступенів, що в Рівненському районі, початок навчального року особливо приємний. Дев’ятеро діток не лише вперше переступили поріг освітнього закладу, а й розпочали навчання за проектом Нової української школи.

Завдяки інвестору — ТОВ «Агрохолдинг Зоря», який обробляє частину земель на території сільської ради, навчатися учні зможуть у класі, укомплектованому за всіма вимогами Міносвіти України.

Верхівська школа є опорним закладом Дядьковицького НВК. У приміщенні, збудованому майже 55 років тому, навчається 76 учнів. Свої знання, вміння та досвід їм передають 17 вчителів. Ті, хто погодився випробувати нову програму для початкової школи, не вагалися — перемогла любов до професії та дітей.

— Що змінилося? Змінилися методи, форми і цілі нашої роботи, — розмірковує вчителька початкових класів Ольга Чеховська. — Сучасна освіта є основою інтелектуального, духовного, фізичного і культурного розвитку особистості, її успішної соціалізації, і ми будемо працювати над досягненням цієї мети.

Пані Ольга з гордістю показує клас, в якому старанно малюють свої перші учнівські малюнки діти. Тут є все для всебічного розвитку учнів та пізнання світу. Інтерактивна дошка, алфавіт, глобус, мікроскоп, різноманітні колби, пробірки, годинник, книжки, наочний та додатковий матеріал, зона відпочинку з іграшками. Годі все й перелічити!

- Мені дуже добре в школі, тут можна малювати, писати. Тут дуже гарно і хороша вчителька, — усміхається Поліна, старанно малюючи квіточку.

- Мені подобається створювати символ України, — зовсім по-дорослому ділиться першими враженнями Володимир. — Це не важко. Малюю, вирізаю і клею. За два дні я дізнався про прапор, нашу Україну. Ми вже дивилися мультфільм про колобка, вовчика, лисичку, зайчика. Є тут і куточок з іграшками, там ми будемо гратися.

Діти із задоволенням показують малюнки, іграшки, спілкуються з нами. Майже всі вони були попередньо разом у дитсадку, тому вже немає потреби знайомитися між собою. А перша вчителька теж у кожної дитини викликає довіру.

Юлія Матич

— Ми старалися, щоб 1 вересня школа гостинно відкрила двері для наших першокласників, і нам це вдалося, — розповідає завідувач філії Верхівської ЗОШ 1-2 ступенів Юлія Матич. — Оскільки ми самі не в змозі повністю реорганізувати матеріально-технічну базу закладу під нові вимоги, нам це допомогли зробити. Тож сьогодні хочу подякувати начальнику відділу освіти Рівненської райради Олександру Набочуку та заступнику голови Рівненської районної ради Миколі Сальчуку, які сприяли у вирішенні багатьох питань. А також щиро вдячні керівництву ТОВ «Агрохолдинг Зоря», які виділили 10 тисяч гривень на придбання дидактичного матеріалу. Це дуже важливо для реалізації програми Нової української школи у 1 класі. Орієнтувалися на відповідний перелік, запропонований Міністерством освіти та науки України і, відповідно, закупили те, що потрібно. Дякуємо також місцевій владі та батькам за допомогу і розуміння. Упродовж цього тижня надійдуть ще нові парти, а це наразі єдине, чого за новими вимогами не вистачає для навчально-виховного процесу. Ми вперше звернулися до аграрного партнера, він не відмовив нам, пішов назустріч, тож, сподіваюся, будемо співпрацювати і в майбутньому.

Група компаній «VITAGRO», до складу якої входить «Агрохолдинг Зоря», один із орендарів паїв на території Верхівської сільської ради. Заступник голови Володимир Антонюк розповідає, що хоча «Зоря» орендує невелику кількість паїв — 260 га землі, але з цією компанією найлегше і приємно працювати:

— Керівники компанії самі запитують, яка допомога потрібна, пропонують підписання угоди про співпрацю, і це дуже добре. Перед початком навчального року завдяки їм ми підготували перший клас до роботи за новою програмою. Щоправда, у нас є ще одна проблема, яку сподіваємось вирішити з їхньою допомогою. Під час розвороту шкільний автобус виїжджає на ґрунтову дорогу, що створює певну небезпеку, особливо в негоду. Тож ми уклали угоду з ТОВ «Агрохолдинг Зоря» — вони пообіцяли привезти щебінь, щоб зробити якісний та безпечний майданчик для маневру шкільного автобуса. Співпрацею ми задоволені.

Ірина ДОВЖИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також