- Україна не має військової сили повернути Крим, - таємне засідання у Пентагоні

801 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

У четвер в Пентагоні відбувся секретний брифінг, присвячений Україні.

На ньому було озвучено, що українські війська навряд чи зможуть відбити Крим у російських найближчим часом, повідомляє Politico.

Серед учасників брифінгу були Лора Купер, заступник помічника міністра оборони у справах Росії, України та Євразії, та генерал-лейтенант Дуглас Сімс, директор з операцій Об’єднаного штабу. Всі вони не коментують зміст секретного засідання.

Оцінка учасників брифінгу повторює те, на що останніми тижнями натякав генерал Марк Міллі, голова Об’єднаного комітету начальників штабів.

«Я все ще стверджую, що в цьому році було б дуже, дуже важко викинути російські війська з усієї – кожного дюйма України та окупованої – чи окупованої Росією України», – сказав Міллі під час зустрічі контактної групи в Рамштайні. «Це не означає, що цього не може статися. Це не означає, що цього не станеться, але це буде дуже, дуже важко».

Питання повернення Криму є дуже дискусійним. З одного боку Європа вважає Крим українським, а з іншого - не поспішає надавати потрібне озброєння для звільнення півострова.

В свою чергу, адміністрація Зеленського була «розлючена» зауваженнями Міллі, оскільки Україна готується до великих наступів цієї весни. Українці також відзначають, що дані розвідки США про їхні військові здібності постійно не враховували протягом майже річної війни.

Виступаючи на Всесвітньому економічному форумі в Давосі минулого місяця, керівник Офісу президента Андрій Єрмак відкинув ідею перемоги України без взяття Криму.

- Це абсолютно неприйнятно, - сказав Єрмак, додавши, що перемога означає відновлення міжнародно визнаних кордонів України «включно з Донбасом і Кримом».

Однак на заході до цього ставляться скептично. Деякі європейські політики вважають, що США і союзники мають здійснити тиск на Володимира Зеленського, щоб той переглянув своє бачення української перемоги.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також