У автомобілі в Рівному були депутат і бізнесмен, а судять «дівчину в білій сукні»

21828 0

Ми у соцмережах:

Фото: 4 влада

З третьої спроби, але розпочався розгляд двох адміністративних протоколів, які було складено після ДТП, що сталася у травні на проспекті Миру біля ресторану «Gusto». Тоді, нагадаємо, автомобіль «Toyota Land Cruiser», в якому перебували депутат Рівненської облради Олександр Данильчук, власник будівельної фірми В’ячеслав Пугайко та Ольга Ферар, пошкодив автомобіль прокурорки Ольги Лихач.

Розглядає цю справу голова Рівненського міського суду Петро Денисюк. Цікаво, що перед попереднім судовим засіданням Петро Денисюк звернувся з проханням до журналістів не показувати його обличчя. Бо, каже, через свою впізнаваність вже й так має чимало неприємностей. Імовірно, суддя натякає на спробу замаху на своє життя, яка трапилася кілька років тому.

Оскільки компанія з першого автомобіля була п’яна, то, м’яко кажучи, поводилася нахабно. Однак результатом словесних перепалок став приїзд екіпажу патрульної поліції, який склав на Ольгу Ферар два адміністративних протоколи, а Олександра Данильчука за лайку на адресу поліцейських суд нещодавно оштрафував на символічну 51 гривню.

На судовому засіданні, що відбулося 28 липня, допитали знайомого прокурорки, який у той вечір був в одному авто з нею. Свідок розповів, що в їхнє авто, яке було на стоянці поряд із рестораном, в’їхав «Ленд Крузер», з водійського місця якого вийшла «дівчина в білій сукні», він не знає, хто вона така.

Валентин Дупак, адвокат Ольги Ферар:

Моїй підзахисній інкримінують статтю 124 КУпАП «Створення ДТП» та статтю 130 «Керування у стані алкогольного сп’яніння». Відповідальність за перший проступок — штраф у розмірі 850 гривень, а за другий — штраф у розмірі 17 тисяч гривень і позбавляють на рік права керувати автомобілем.

Однак, по-перше, є питання, хто справді був за кермом. Адже Ольга перебувала у такому стані, що зовсім нічого не пам’ятає. Але у матеріалах справи йдеться, що сама потерпіла Ольга Лихач стверджує, що було два водії. У письмових показах вона говорить, що перший водій вчинив ДТП, а другий — пересів на його місце. Цим другим водієм була Ферар. Якщо подивитися на розташування транспортного засобу потерпілої, то можна припустити, що він знаходився в русі. Через це я буду звертатися з клопотанням про проведення експертизи, яка встановить, чи у момент ДТП автомобіль потерпілої рухався. Якщо він рухався, то адміністративний протокол за створення ДТП потрібно було складати на двох водіїв авто. Тобто у ДТП винні всі. Так буває.

Ольга Лихач, потерпіла:

Я буду домагатися того, щоб винні понесли відповідальність. Планую в майбутньому позиватися проти Ферар. Хочу вирішити питання про різницю в сумі понесених матеріальних витрат. Адже страхова компанія не покрила весь ремонт. Також планую додати до позову моральну шкоду та проситиму компенсувати витрати, яких зазнаю через найм адвоката.

Додамо, що наступне засідання у міському суді по цій справі відбудеться 29 серпня об 11-й годині.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також