В обласній лікарні коронавірусом заразилися 62 працівники та 12 пацієнтів

2880 0

Ми у соцмережах:

В обласній лікарні коронавірусом заразилися 62 працівники та 12 пацієнтів

Цілий корпус Рівненської обласної лікарні з кількома відділеннями закрито на карантин. Ці відділення – епіцентри коронавірусу, де виявлено найбільше хворих медиків і пацієнтів. Хто від кого заразився – невідомо.

 Про це розповіла заступниця головного лікаря Рівненської обласної лікарні Лариса Обуховська:

-          На сьогодні ми провели понад 100 швидких тестів на COVID-19 і 287 ПЛР-тестувань медичним працівникам нашого закладу. У 62 підтвердився вірус. Щоправда, у 51 з них спостерігається безсимптомний перебіг хвороби, що дозволяє нам припустити, що вони є носіями вірусу. Всі медики, у яких виявлено коронавірус, - на самоізоляції.

Також було обстежено 30 пацієнтів лікарні, які контактували з хворим медичним персоналом. У 12 з них підтверджено діагноз і переведено до інфекційного відділення Рівненської міської лікарні.

-          Хто кого заразив – невідомо, - наголосила Лариса Обуховська. – Адже найбільше хворих виявлено у відділенні, куди поступали пацієнти з травмами і зачасту потребували невідкладної допомоги, операції. Температурний скринінг не завжди показував наявність симптомів. Ми надавали таким пацієнтам невідкладну допомогу, бо не мали права відмовити, а вже потім отримували результати тестування.

Зараз закрито на карантин відділення анестезіології та інтенсивної терапії, травматології та ортопедії і торакальної хірургії. Всі вони розташовані в одному корпусі. Там провели дезінфекцію. Пацієнтів та працівників перевели тимчасово у хірургічний корпус.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також