Оштрафували підприємця, який дозволяв заряджати гаджети в своєму хабі

16837 0

Ми у соцмережах:

Оштрафували підприємця, який дозволяв заряджати гаджети в своєму хабі

Одеський підприємець Дмитро Осовський обладнав генератором приміщення свого копіцентру й брав плату за вхід у сумі 50 гривень.

Поліцейські звинуватили Осовського, що начебто він, прикриваючись державною програмою “Пункт незламності”, вимагав у відвідувачів гроші за послугу підзарядки телефону та інших гаджетів.

 “Якась жінка у будинковому чаті написала, що за нашою адресою відкрився “Пункт незламності”. Це поліцейські озвучили мені, коли відвідали наш хаб. І звинуватили мене в тому, я беру гроші за те, що люди заряджають свої гаджети. Потім запитали мене, чи маю я ліцензію на продаж електрики, як це є у ДТЕК. Я сказав, що ми не продаємо електроенергію. І беремо гроші не за підзарядку, а за вхід”, – розповів підприємець, який оскаржуватиме свій штраф у суді.

Юридичний радник ZMINA Данило Попков зазначає, що для використання генератора і надання доступу до електрики не потрібно отримувати ліцензію і мати відповідний КВЕД.

 “За такою логікою всі коворкінги, ресторани та інші заклади, де можна, зокрема й зарядити телефон, слід вважати енергетичними трейдерами. Крім того, самі поліцейські у протоколі вказують, що Дмитро брав кошти не за використання електрики, а за доступ до приміщення, де можна було зарядити телефон”. 

Він додає, що з огляду на вартість самого генератора та палива для нього навряд чи можна взагалі називати те, що робив Дмитро Осовський, підприємницькою діяльністю:

“Одна година роботи генератора – це щонайменше літр пального. Люди, які заплатили 50 гривень, могли працювати там весь день. А крім пального, є ще витрати на масло і на амортизацію, що явно виходить за бюджет у 50 гривень на день. У цьому випадку йдеться швидше про благодійність, оскільки Дмитро встановив генератор, аби дати щонайменше 12 людям можливість працювати й не втратити роботу в блекаут. Глобально можна говорити, що навіть одна людина може зробити внесок у стимулювання економіки України й боротьбу з наслідками війни”.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також