«Ваша втеча за кордон нічого не змінить»: десантник з Рівненщини розказав, що його мотивує

1108 0

Ми у соцмережах:

«Ваша втеча за кордон нічого не змінить»: десантник з Рівненщини розказав, що його мотивує

Уся його родина підтримує ЗСУ.

Про молодого воїна з Полісся розповів у соцмережах голова ОВА Віталій Коваль у вже традиційній рубриці #історії_війни:

 - Плече побратима – головне в армії. Так про ЗСУ говорить 25-річний десантник Олександр з Володимиреччини. Юнак родом з села Кідри. У військо пішов добровільно. Щоб пройти медкомісію, навіть розпочав самостійно займатися фізичним вишколом. 
 
 Нині він - солдат 78-го полку спеціального призначення.
 
 «Перші мої дії – я почав готувати себе фізично, займатися спортом, бігом. Знав, що такому, як я тоді був, буде тяжко на службі, адже потрібно мати багато енергії, сил. Ввечері відео різні на військову тематику дивився, читав корисні практики для військових. Далі я зв’язався з інструктором Першого відділу Вараського РТЦК та СП. Щодо навчання – воно складне, але, як-то кажуть, важко у навчанні – легко в бою. Звичайно, допомогла фізична та домашня підготовка», – розповів військовослужбовець.
 
 Сім‘я Олександра – це батьки та молодша сестра Наталія. Вони усі допомагають армії.
 
«Моя мама разом з іншими жителями Кідер з початку повномасштабного вторгнення росіян готує їсти хлопцям-військовим в школі. Щоб наші хлопці на «передку» могли одразу поїсти. А ще донатять в нашій сім‘ї. Я надіюсь – всі так роблять в Україні, а як інакше перемогти, якщо не разом», – зазначив юнак.
 
 Солдат також розповів про своє бачення війни та мотивацію йти до армії.
 
«Якщо ви думаєте, що ви втечете за кордон, чи будете казати, що це не ваша справа, війна і руїна вас дістане все одно. Тільки війна і біда, принесена росіянами, дістане вас вже тут. Якщо вони прийдуть сюди, почнуть грабувати, вбивати і робити страшні речі з вашими близькими і дорогими вам людьми, ваша втеча за кордон нічого не вирішить. Тому кожному з нас треба захищати Україну тут і зараз», - наголосив Олександр.
 
 Десантник розказав і про плани на майбутнє та мрії. Це повернутись з війни з перемогою, освідчитись коханій, одружитись, збудувати свою домівку чи придбати квартиру, працювати в поліції, взагалі – жити щасливо. Але перше – війну з росіянами на українській землі закінчити нашою перемогою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також