Важкоатлет з Вараша встановив світовий рекорд

1867 0

Ми у соцмережах:

Антон Бірук

18-річний Антон Бірук з Вараша на чемпіонаті Європи з класичного пауерліфтингу, що в неділю завершився у литовському Каунасі, встановив новий юнацький рекорд Європи та світу. Виступаючи у ваговій категорії до 93 кг у сумі трьох вправ, Антон підняв вагу 701,5 кг. Цей результат забезпечив вихованцю спортшколи РАЕС також золоту медаль у змаганні юнаків.

— У першій вправі — присіданні зі штангою на плечах — Антон підняв 266,5 кг, що на той момент було новим світовим рекордом. Втім, у підсумку він посів друге місце у цій вправі, оскільки майже одразу хорват підняв на 500 г більше, перевищивши рекорд, — розповів тренер Антона Бірука Сергій Якубишин. — У другій вправі — жимі штанги лежачи — Антон не потрапив до призової трійки, піднявши 157,5 кг. Далі була станова тяга — 277,5 кг — і друге місце. У сумі вийшло 701,5 кг, а це новий рекорд Європи та світу у сумі триборства.

— Чи планували ви рекорд, коли їхали до Каунаса?

— Влітку Антон став чемпіоном світу у канадському Калгарі. Втім, там до нового рекорду у присіданні не вистачило 5,5 кг. Тому ми цілеспрямовано готувалися до рекорду в присіданні. Я і не розраховував, що він настільки успішно виступить й в інших вправах і поб’є рекорд в сумі. Дуже приємно Антон здивував. Я думав, що він виграє, але не думав, що з такою сумою. Приємно, що ми провели багато роботи і вона не була марною.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також