Вбивця відомого рівненського перукаря на свободі

5607 0

Ми у соцмережах:

Вбивця відомого рівненського перукаря на свободі

Шість років тому Рівне було шоковане вбивством Тетяною Літвіновою свого чоловіка Сергія, відомого у місті перукаря. Слідству вдалося знайти вбивцю, яка переховувалась у Єгипті, та повернути її в Україну. А далі спрацювала сумнозвісна українська судова система — суд над вбивцею досі не відбувся. Сама ж Тетяна, провівши у слідчому ізоляторі п’ять років та сім місяців, вже вийшла на свободу. За цей час вона встигла народити двох дітей, причому другу дитину вона народила невідомо від кого вже у камері СІЗО, куди доступ стороннім заборонено законом.

Ми ніколи вже, напевно, не дізнаємося, які саме механізми було застосовано для того, аби вбивця залишилась непокараною, скільки це коштувало і хто за це все заплатив. Очевидно одне — авторитет судової системи, який і до цього був у нашому суспільстві не дуже високим, остаточно втрачений. Тепер всім зрозуміло — за потрібного «супроводу» непокараним може залишитись будь-який злочин. Навіть такий очевидний, як вбивство Тетяною Літвіновою свого чоловіка.

Аби витягнути Литвинову із СІЗО, її захисники штурмували суди, починаючи з літа. Врешті Рівненський міський суд несподівано змінив міру запобіжного заходу з тримання під вартою в СІЗО на цілодобовий домашній арешт. Наразі відомо, що для неї заздалегідь орендували квартиру в Рівному. Судячи з усього, оренду квартири і приватних адвокатів оплатив її новий коханий.

Нагадаємо, що в шлюбі Сергія та Тетяни Літвінових було двоє синів. Зараз їм шість та вісім років. Зростають діти у прийомній сім’ї. Народженого в СІЗО хлопчика, батьком якого записали Сергія Літвінова, вона передала на виховання батькам, а дівчинка, батьком якої вже не міг бути вбитий Сергій, була з нею у СІЗО.

Тетяна Літвінова перебувала у СІЗО з кінця березня 2017 року. За чинним на той час «законом Савченко», відбутий термін слід множити на два. З моменту зміни запобіжного заходу «закон Савченко» відносно неї діяти перестав. Однак це вже не потрібно — вона відсиділа 11 років та вісім місяців, а санкція статті ч.1 ст. 115 ККУ «Умисне вбивство» передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Додамо, що батько Сергія Літвінова після вбивства сина покінчив життя самогубством. Його мати Софія з групою підтримки ходила на кожне судове засідання. Однак так і не дочекалася вироку вбивці її сина. Вона померла у листопаді 2020 року.

Світлана Павленко, управитель будинку, в квартирі якого знайшли тіло Сергія:

Усі люди шоковані, що ця справа тягнеться у судах так довго. Оскільки я добре знала маму Сергія — Софію, то скажу, що єдиною її мрією в останні роки життя було почути вирок вбивці її сина. Вона навіть найняла найкращого адвоката Рівного Володимира Цуняка. Однак не судилося, не дожила. Перед смертю вона перенесла дуже важку пневмонію. Коли вона лежала у лікарні, то розповідала, що їй снився чоловік та син. Вони її ніби кликали.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також