«Верес» створив публічне акціонерне товариство

1892 0

Ми у соцмережах:

«Верес» створив публічне акціонерне товариство

Рівненський «Верес» створив публічне акціонерне товариство. Про це на сьогоднішній зустрічі із вболівальниками повідомив президент клубу Іван Надєїн.

Це перший в Україні футбольний клуб, який зареєстрував публічне акціонерне товариство.

За словами Надєїна, він передає в статутний капітал товариства свій особистий внесок у 6 мільйонів гривень.

- У четвер Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла рішення про випуск акцій відкритого публічного акціонерного товариства «Рівненський народний клуб «Верес». Перший документ ми подали у комісію 16 червня і зараз отримали це рішення. Це дуже складна процедура, адже це перше акціонерне товариство зі спортивною тематикою та тематикою футболу на пострадянському просторі. Такі приклади часто поширені в Європі. Засновником виступає громадська спілка, яка передає в статутний капітал торгову марку, - каже Надєїн.

- Протягом місяця ми сформуємо всі управлінські органи - Наглядову раду та управління. Після цього плануємо подати атестат як ПАТ на третє коло Другої ліги. Вчора ми вже відкрили рахунок на національному депозитарії для розміщення акцій, - додає він.

Всього має бути випущено акцій на 50 мільйонів гривень. У вільний доступ акції мають надійти вже у квітні.

Акціонером може стати обласна, міська рада, будь-який громадянин України, іноземець та юридична особа.

Громадській спілка «Верес» віддадуть акцій на 1,6 мільйона гривень, яка розподілить їх серед вболівальників Народного клубу.

 

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також