Вибір воротарських рукавичок: що потрібно знати про головну екіпіровку воротаря

652 0

Ми у соцмережах:

Вибір воротарських рукавичок: що потрібно знати про головну екіпіровку воротаря

Воротарські рукавички - це те, без чого вкрай важко уявити професійну гру на полі і безпеку гравця. У пошуку вдалих рукавичок не завжди варто засновувати своє рішення тільки на зовнішньому вигляді. Одні воротарські рукавиці підходять для тренування, докладніше дивіться за посиланням https://footballstyle.com.ua/c18-vratarskie-perchatki , а інші - для професійних матчів.

Звертаємо увагу на формат воротарських рукавичок

• Rolling finger (RF)

Воротарські рукавички мають різну будову, найпопулярнішим з яких є так званий рулонний палець (rolling finger). Цей формат відрізняється безшовним кріпленням долоні безпосередньо до задньої сторони рукавички. Дана модель є хорошим варіантом для користувачів з великими долонями. Рукавички з закрученими пальцями - це улюблене екіпірування футболіста SK Slavia Яна Лаштувка, який говорить: "М'ячі зараз летять набагато швидше, ніж раніше, і мені подобаються масивні рукавички, тому я вибрав тип RF, і я на 100% задоволений ним". Воротар SFC Opava Войтех Сром також використовує цей тип рукавичок.

• Negative Cut (NC)

Negative Cut зазвичай рекомендується молодим воротарям з більш вузькими долонями. Шви приховані всередині, а рукавички тугі. Словак Філіп Нгуєн каже: "Я вважаю найкращими Negative Cut, тому що я відчуваю максимальну впевненість в своїх руках, коли ловлю м'яч в рукавичках такого типу". Гравець FK Jablonec Роман Валес каже: "Мені подобається, коли рукавички щільно прилягають до пальців. Це дозволяє мені краще контактувати з м'ячем".

• Hybrid NC

Гібридний NC - це ще один формат воротарських рукавичок. Він поєднує в собі переваги Negative Cut зі звичайними рукавичками. Якщо ви не знаєте, який варіант слід вибрати, то Hybrid NC може бути кращим варіантом для багатьох футболістів.

image

Характеристики воротарських рукавичок: коротко про головне

Товщина піни (зазначена в міліметрах) дуже важлива, так як вона не тільки поглинає потужний удар, але і захищає великі пальці від вивиху. Професійні рукавиці містять професійну піну товщиною 4 мм, тому руки воротаря будуть в безпеці. Дорослі рукавички випускаються в декількох видах професійної піни, а рукавички для молодшої вікової категорії виготовляються з піни SuperSoft.

• Піна Contact Grip 

Це висококласна піна з відмінними робочими характеристиками у вологих умовах і екстремальної стійкістю. Воротарі Filip Rada (FK Dukla Прага) і Milos Buchta (SK Sigma Olomouc) відносяться до тих воротарів, які люблять піну Contact Grip.

• Піна Grip Grip

Цей тип піни дасть приємне м'яке відчуття в долонях. Піна дуже м'яка, але в той же час має неймовірну амортизацією. Ян Ластувка (SK Slavia Praha), Войтех Сром (SFC Opava) і багато інших воротарів є прихильниками цього формату рукавичок.

• Піна SuperSoft

Ця професійна піна використовується в рукавичках для дітей. Вона має ті ж властивості, що й Giga Grip.

Кожен спортсмен завжди повинен піклуватися про свої рукавички. Не тільки для того, щоб вони добре виглядали з часом, і щоб піна зберігала свої властивості. Якщо ви дбаєте про рукавички, вони будуть щільно прилягати до рук, і ви не будете упускати м'яч.

Якого розміру воротарські рукавички слід використовувати?

Зверніться до наведеної нижче таблиці, щоб дізнатися середній розмір рукавичок. Ви знайдете деякі відмінності між моделями.

Розмір

Висота

Ширина

5

16,5 см

14 см

6

17,5 см

14,5 см

7

18 см

15,5 см

8

19 см

16,5 см

9

20 см

17 см

10

20,5 см

17,5 см

11

22 см

19,5 см

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також