«Вічні» продукти

1361 0

Ми у соцмережах:

«Вічні» продукти

Деякі продукти можна зберігати практично все життя. І з часом їхня якість навіть не погіршується.

Мед. Вчені заявили, що мед — це єдиний продукт у світі, який не має терміну придатності. Вони пояснюють це низьким вмістом води і дуже високою концентрацією вуглеводів (глюкози, фруктози і сахарози), за рахунок чого мед є несприятливим середовищем для розвитку мікроорганізмів.

Сіль. Незважаючи на те, що сіль схильна до вбирання вологи й ароматів, її термін придатності необмежений. Головне — зберігати її в правильних умовах. Тобто в темному, сухому і прохолодному місці. Для захисту від вогкості сіль можна пересипати в керамічні або пластмасові ємності з тугими кришками. Але є один нюанс: ідеться тільки про звичайну сіль. У йодованої солі термін придатності лише один рік.

Цукор. Тут працює той самий принцип, що і з сіллю: зберігати в темному, сухому і прохолодному місці в керамічному, скляному або пластиковому посуді з тугою кришкою.

Борошно. Вибираючи місце для зберігання, майте на увазі, що борошно не любить сонце, вогкість і перепади температури. А також сусідства з пахучими продуктами. Ідеальними умовами для зберігання борошна є герметичний посуд зі щільними кришками, щоб запобігти появі в ньому різних жучків. Для цієї ж мети в контейнер з борошном можна покласти лавровий листок: комахи не люблять цей запах.

Рис. При правильному зберіганні рис не втрачає своїх властивостей більш ніж 30 (!) років. Ідеальні умови для рису, як і для багатьох інших круп, — низька температура. Однак це стосується лише білого рису. Бурий рис можна зберігати до півтора року.

Сода. Зберігати соду можна все життя, своїх властивостей вона не втрачає.

Макарони. Всі види макаронних виробів без харчових добавок можна зберігати щонайменше 5–10 років. Ідеальні умови для них — це сухе і темне місце. Причому, чим сухіше приміщення, тим довше зберігатимуться макарони.

Боби. Всі види бобових можуть зберігатися більш ніж десяток років. Щоправда, для цього їх необхідно тримати абсолютно сухими в герметичних контейнерах у прохолодному темному місці.

Алкоголь. Вино, віскі, ром і лікер можна зберігати досить довго, оскільки чим старше вони стають, тим глибший вони мають смак. А ось горілку не рекомендують зберігати тривалий час, термін реалізації й вживання залежить від виробника і якості спирту. Крім того, категорично заборонено зберігати пиво довше від зазначеного терміну придатності: таким продуктом дуже легко отруїтися.

Оцет. Термін зберігання всіх видів оцту — вічність. Висока концентрація кислот у цьому продукті запобігає появі в ньому шкідливої мікрофлори і перешкоджає розмноженню бактерій.

Бульйонні кубики. Через те, що в них міститься дуже велика кількість солі (найкращого консерванту), кубики можуть «жити» на вашій кухні близько 10 років.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також