Від страху захворіти зізнаються у фальшивих щепленнях

1604 0

Ми у соцмережах:

Від страху захворіти зізнаються у фальшивих щепленнях

Цьогоріч уже 245 осіб в області захворіли на кір. Більшість хворих — діти до 17 років. Найвища захворюваність на кір у Рівному, Березнівському, Корецькому та Рівненському районах. Тож тепер значно більше людей почали звертатися до медичних закладів за щепленнями для дітей, кажуть епідеміологи. Причому нерідко зізнаються, що картка щеплень — підробка.

— Показник захворюваності на кір в Рівненській області в чотири рази перевищує загальнодержавний, — каже завідувач епідвідділу Рівненського лабораторного центру Віктор Мороз. — Більшість хворих — неповнолітні. Батьки кинулися активно вакцинувати своїх дітей. Причому трапляються випадки, коли в картці щеплень у дитини зазначено, що щеплення від кору їй вже робили. Тоді батьки зізнаються, що ці дані — неправдиві. Такий випадок був, наприклад, в Костопільському районі. Щеплення цій дитині ми, звісно ж, зробили.

Нещодавно стало відомо, що у породіллі в перинатальному центрі діагностували кір — його виявили вже після кесаревого розтину. Хвору перевели в інфекційне відділення міської лікарні.

Спеціалісти стверджують, що убезпечити себе від цього захворювання можна лише шляхом імунізації. Станом на 20 квітня епідеміологи звітували про наявність 2800 доз вакцин від кору, чого цілком достатньо, запевнили вони.

До речі, епідеміологи інформують, що є достатньо і вакцин від дифтерії та правця. Тож лікарі закликають рівнян не ризикувати здоров’ям та вакцинуватися, особливо від смертельного правця.

— Настав період польових робіт, а значить, значно зріс ризик захворіти на цю хворобу, — стверджує головний спеціаліст обласного управління охорони здоров’я Людмила Яценя. — Достатньо звичайної подряпини, щоб інфекція проникла в організм людини. Так, випадки правця — рідкісні, проте, наприклад, на Рівненщині 100% вони є летальними. Хвороба уражає центральну нервову систему, людина помирає в страшних муках.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також