Відео із стоматологом – пшик, а лікарці нічого серйозного не буде – прогноз рівненської юристки

10210 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Відома рівненська юристка Юлія Щербяк висловилася стосовно відео із стоматологом Інною Кравчук, яка жорстоко поводиться з дітьми.

Як написала юристка у Facebook, все схоже на те, що відеозапис поширили з іншою метою, ніж покарати лікарку. Оскільки відео шість місяців приховували від громадськості, то з юридичного боку ця справа майже нікчемна:


Після мого коментування цих відео в мережі ФБ, я отримала образи в месенджер, які видалила не читаючи.

Прокоментувала ж я про те, що за шкоду, заподіяну працівником, несе відповідальність РОБОТОДАВЕЦЬ (ст.1166 Цивільного кодексу України). Це стосується того періоду, коли зроблено відео.

Образи від незнайомих людей підтверджують мою ідею, що оприлюднення відео має іншу мету, аніж захистити дітей і застерегти батьків.

Чи настане для лікарки кримінальна відповідальність, можна сказати після ознайомлення з матеріалами провадження та наявними доказами.

Адже кримінальна справа «відкривається» лише за заявою потерпілих, а доведення злочину - це зовсім інше питання, і воно не є таким простим. Потрібно довести «СКЛАД ЗЛОЧИНУ».

Мій прогноз наступний :

- Лікарку не притягнуть до кримінальної відповідальності, їй не світить ніякий суд та вирок.

Це лише інформаційний вибух, наслідком якого максимум, що можливо - припинити ліцензію на 1-2 роки.

Бо щоб була кримінальна відповідальність, мають бути негативні наслідки у вигляді «ШКОДИ».

Тобто, якщо синці на шиї, то свідки або відео, заподіяння цих синців саме цій дитині. В сукупності компрометуючі відео 6-місячної давності, покази осіб, які не були очевидцями,  не можуть стати підставою кримінальної відповідальності. Таку справу «розвалить» у суді досвідчений адвокат, а виправдальних вироків нікому не потрібно.

Довести причиновий зв’язок між шкодою ПСИХІЧНОМУ здоров’ю та діями - практично неможливо .

Роками в місцевому суді розглядаються медичні злочини, де настала смерть пацієнтів, і як би нам не було прикро, але результатів немає.

Це не означає, що все пропало і всі продажні.

Це лише означає, що, наймовірніше, лікарка НЕ понесе кримінальної відповідальності.

Читайте також по темі: «Медицина – це в тому числі насильство»: відомий рівненський лікар виступив на захист скандального стоматолога


Приголомшливі кадри знущання над дітьми стоматолога з Рівного (ВІДЕО)


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також