Відомий юрист показав землякам, як білив дерева на Здолбунівщині

2328 0

Ми у соцмережах:

Відомий юрист показав землякам, як білив дерева на Здолбунівщині

Навесні садівники та комунальники на Рівненщині починають білити дерева. Єдиної думки щодо користі цієї процедури немає. Хтось запевняє, що вона є марною і давно не використовується в більшості країн світу. Інші переконані, що побілка захищає дерева від сонячних опіків, комах-шкідників і перепаду температур.

Директор Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Рівненській області Василь Овдіюк показав своїм читачам у Фейсбуці, як цьогоріч побілив дерева у своєму саду, що на Здолбунівщині, де він проводить вихідні та вільний час.

Догляд за садом - це хобі колишнього спецпрокурора, тобто захоплення, що приносить задоволення. Частину плодових дерев Василь Овдіюк посадив сам, інша - дісталась йому у спадок від батьків. Щороку Василь Овдіюк збирає там щедрий фруктовий врожай, яким охоче ласує уся родина та друзі. 

І хоча гашене вапно - це найпопулярніша основа для побілки дерев серед садівників, однак воно швидко змивається після опадів. Крім того, для молодих дерев вапно може бути занадто їдким та пошкодити кору. 

Василь Овдіюк розповів РВ, що до вапна він  додає глину,  мідний купорос та господарське мило. Глина вологостійка і добре захищає дерева від дощів і морозів. Після додавання глини побілочна суміш стає тягучою і в'язкою та добре тримається на деревах. Спробуйте - і переконаєтесь самі.

До речі, у господарстві Василя Овдіюка ростуть ще й три магнолії . Були й ківі, але, схоже, їм не сподобався клімат Здолбунівщини  отож не прижились там. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також